Apetit

pondělí, 10 srpen 2015
Rozmazlete sebe a své nejdražší a připravte TEPLÝ JAHODOVÝ DEZERT INSPIROVANÝ ŘECKOU KUCHYNÍ podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette.
úterý, 28 červenec 2015
Slovenská značka Liptov přináší na trh novinku v podobě uzeného pološtiepku připraveného speciálně na grilování. Pařený sýr vyrobený z horského mléka a soli je uzený na pravém bukovém dřevě, které dodává pološtiepku lahodnou chuť a při grilování příjemně pevnou konzistenci. Slovenský pološtiepok můžete grilovat po celý rok, a to na různých druzích grilu, nebo ho dokonce můžete opéct na pánvi.
středa, 08 červenec 2015
Grilujete rádi a chtěli byste se dozvědět nové recepty a vyzkoušet je za asistence profesionálních kuchařů? Pak navštivte kurz indoor grilování v pražské škole vaření Chefparade.
středa, 08 červenec 2015
Balzámové octy jsou kulinářské speciality, které se vyrábí z ovocných octů a zahuštěné ovocné šťávy. V posledních letech se díky své příjemné chuti staly nedílnou součástí moderní gastronomie. Používají se pro dochucování salátů, drůbeže i pokrmů z červeného masa.
středa, 08 červenec 2015
Balzámové octy jsou kulinářské speciality, které se vyrábí z ovocných octů a zahuštěné ovocné šťávy. V posledních letech se díky své příjemné chuti staly nedílnou součástí moderní gastronomie. Používají se pro dochucování salátů, drůbeže i pokrmů z červeného masa.
úterý, 07 červenec 2015
Společnost Potten & Pannen – Staněk a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, respektované špičky ve svých oborech, připravili speciální kolekci značkového kuchyňského nádobí a náčiní – Pohlreich Selection. Cílem jejich premiérové spolupráce je dát zkušeným i méně zdatným milovníkům vaření do rukou dokonalé nástroje, na jejichž kvalitu se mohou bezvýhradně spolehnout a s nimiž v kuchyni zdolají každou výzvu.
čtvrtek, 16 červenec 2015
„Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout," říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách.
čtvrtek, 02 červenec 2015
Milovníci chutných, lehkých a zdravých tuňákových pochutin poškádlí své vybroušené chuťové pohárky dvěma novinkami od Rio Mare. Jejich studenou i teplou kuchyni obohatí tuňák Rio Mare v omáčce s červenou paprikou a tuňák Rio Mare v omáčce s cibulí.
středa, 01 červenec 2015
Příjemné letní počasí láká k návštěvám výletních restaurací nebo k cestám k vodě. Když se vydáte do Průhonic, čeká vás oboje na jednom místě. Oblíbená restaurace Hliněná bašta totiž stojí na břehu půvabného rybníčku a samozřejmě jí nechybí ani prostorná terasa umístěná těsně nad vodní hladinou. Jako každé léto připravuje tým zkušeného šéfkuchaře Hynka Vávry bohatou nabídku sezónních, a tedy lehčích pokrmů, které jsou ideální do teplého letního počasí.
pátek, 26 červen 2015
Na Národní třídě v Praze byla letos v červnu otevřena nová pivní restaurace Pivovar Národní. Nabízí vlastní pivo Czech Lion, teplou i studenou kuchyni a klidnou pivní zahrádku v centru Prahy.