Apetit
úterý, 10 listopad 2015
Speciální vánoční dvojbalení NESCAFÉ GOLD Barista 180 g přinese do pohodlí vašeho domova nečekanou chuť čerstvě pražené kávy s lahodnou cremou na povrchu. Tato rozpustná káva je obohacena o velmi jemně namletou praženou kávu, čímž je dosaženo ještě plnější chuti a aromatu zrnkové kávy.
čtvrtek, 22 říjen 2015
Podzim v Hliněné baště se bude již tradičně odehrává ve znamení zvěřiny. Hosté oblíbené průhonické restaurace zkušeného šéfkuchaře Hynka Vávry se mohou těšit na celou řadu specialit, připravených z výtečného a zdravého masa z čes-kých lesů. V nabídce se objeví mimořádně chutná domácí paštika servírovaná s cibulovým chutney, dančí medailonky se švestkovou omáčkou či vyhlášená kančí pečeně na šípkách, kterou šéfkuchař podává s perníkovým knedlíkem.
úterý, 13 říjen 2015
Od doby, kdy jako malá připravila rodičům překvapení v podobě velkorysého eintopfu, který se ovšem ukázal jako nepoživatelný, se mnohé změnilo. Olga Menzelová, producentka a manželka oscarového režiséra Jiřího Menzela, si v kuchyni troufne i na složité recepty a omáčky. Vaření miluje, ale nerada u něj tráví mnoho času. Proto si vybavila kuchyň moderními spotřebiči. Jak se nám svěřila při natáčení videí pro kulinářskou novinku, multifunkční hrnec Tefal Cuisine Companion: každou vychytávku, která jí ulehčí práci, s radostí vítá.
úterý, 13 říjen 2015
Kuchařské studio Ola Kala Michala Nikodéma připravilo na letošní podzim řadu zajímavých novinek. Jednu z nich představují nové kurzy francouzské kuchyně, které bude vyučovat Jana Macešková. Zkušená kuchařka a milovnice francouzských specialit žila několik let v Paříži a svou kuchařskou sérii v Ola Kala zahájí kurzem specialit z Normandie, během něhož se účastníci naučí připravovat slávky po námořnicku, mořského ďasa v bílé omáčce či slavný obrácený jablkový koláč.
pondělí, 12 říjen 2015
Jedním z velkých vinařských hitů je oranžové víno, které rozšiřuje doposud známé dělení vín na bílé, růžové a červené. Oranžové víno se připravuje z odrůdy Rulandské šedé, má šedorůžové bobule, protože vzniklo jako mutace Rulandského modrého a při delším ležení na matolinách získává oranžovou, až lehce měděnou barvu.
pondělí, 12 říjen 2015
Vzpomínáte na tu chvíli, kdy jste přišli na návštěvu k babičce a ještě dřív než jste tu milovanou osobu spatřili, váš nos zaplnila vůně právě upečeného koláče? Nezůstávejte u vzpomínek a staňte se i vy kouzelnou bytostí, která při každé příležitosti vyčaruje v troubě něco nepopsatelně úžasného.