Apetit

pondělí, 13 květen 2019
Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.
čtvrtek, 02 květen 2019
Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.
pondělí, 08 duben 2019
Vyvážená snídaně je nejen dobrým startem do nového dne, ale i zdrojem energie na celé dopoledne. Podle odborníků by měla být sestavena tak, aby nás zasytila, měla správný poměr živin a zároveň jsme si na ní pochutnali. Zdánlivě jednoduché, co říkáte? Přesto se však řada z nás při snídani dopouští zbytečných chyb, které mohou vést k zažívacím obtížím, nadváze i dalším zdravotním problémům.
středa, 03 duben 2019
Veganství a vegetariánství je stále populárnějším způsobem životního stylu, jedná se ale o velmi specifické způsoby stravování. Kampaň „Rostlinné pondělí“ (www.rostlinnepondeli.cz), která v různých podobách existuje již přes 100 let, neprosazuje vegetariánství nebo veganství jako takové, ale větší množství jídel z rostlinných zdrojů tak, aby byl jídelníček vyvážený. Pro začátek zařazením jednoho vege-dne.
pondělí, 01 duben 2019
Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? 
úterý, 12 březen 2019
Mezi stále oblíbenější aktivity patří každoročně jarní detoxikace těla. Jaro je totiž ideální dobou pro očistu těla. V tomto období je vhodné zavést například odlehčené dny, obzvláště pokud během zimy člověk necvičil a měl nedostatečný přísun čerstvého ovoce a zeleniny. Nejdůležitější na celé detoxikaci těla je právě to, čím ho zatěžujeme.
pondělí, 11 březen 2019
Pro rok 2019 připravila společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR (AKC ČR) pořádnou jízdu – sezónní nabídky letos sestavil úspěšný Juniorský národní tým AKC ČR. Přehlídku chutí a vůní otevírá Vojta Petržela, trojnásobný vítěz Gastro Junior 2017 – 2019 a čerstvý vítěz semifinále Global Young Chefs Challenge 2019.
úterý, 26 únor 2019
Ponuré zimní dny mají vliv nejenom na naši náladu, ale také na naše tělo. Časté deštivé či sněhové srážky, zamračená obloha a více tmy způsobí, že se nejednou cítíme unavení. U pánů se nedostatek vitamínu D, který čerpáme ze slunce, může projevit nižší hladinou testosteronu a ztrátou libida.
čtvrtek, 21 únor 2019
Černý čaj možná působí jako klasika, která nemá čím překvapit. Opak je ale pravdou! Každý šálek tohoto čajového pokladu má za sebou dlouhou cestu nejen z čajové plantáže, ale i dějinami lidstva. Přečtěte si, co všechno jste o černém čaji nevěděli a jaké výhody pro zdraví v sobě skrývá.
středa, 13 únor 2019
Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste ho překvapit i na Valentýna. Čím? Třeba lahodným dezertem od nadané Magdalény Murínové, která je členkou juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Strana 1 z 36