Apetit

středa, 03 červen 2020
Symbolem pro horké a slunečné léto je také voňavé čerstvé ovoce, na které netrpělivě čekáme celý rok. Maliny, dokonalé a typické bobulky, jsou samozřejmě výborné samy o sobě, ale co takhle je tentokrát zkusit jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou aromatickou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení. Připravili jsme pro vás malinové menu plné neotřelých kombinací.
pondělí, 01 červen 2020
Osvěžující nesladká chuť s esencí ovoce. To je nová ochucená minerální voda Mattoni Esence. Spojuje prospěšné minerály přírodní Mattoni s čistou chutí přírodních ovocných esencí. K dostání je ve třech oblíbených variantách – citron, pomeranč a malina.
sobota, 23 květen 2020
Křehký a voňavý chřest byl dříve delikatesou pro vyvolené, ale dnes si ho můžeme vychutnat všichni. Je plný kyseliny listové a vitamínů C a A. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Chřest je také zdrojem vitaminu E, který posiluje imunitní systém. To ale není vše, chřest mimo jiné pomáhá při revmatických problémech a vzhledem k tomu, že má velmi málo kalorií, potěší i ty, kteří už se pustili do hubnutí do plavek.
středa, 13 květen 2020
Plnohodnotné bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, vápník, fosfor, vitaminy, především řady B, významné stopové prvky, prospěšné živé kultury… Tohle všechno obsahuje prostý jogurt. Prastará potravina, která se konzumuje už tisíce let. Navíc ho díky sníženému množství laktózy často mohou jíst také jedinci s laktózovou intolerancí. Abyste se cítili dobře, stačí si dát jeden denně. Je třeba si jen umět vybrat. V obchodě vám výběr usnadní značky kvality, např. Klasa nebo Regionální potravina.
pondělí, 20 duben 2020
Rýže a luštěniny patří mezi kvalitní potraviny, které jsou součástí jídelníčku po celém světě již tisíce let. Údajně se ročně sní přes 740 milionů tun rýže, která pokrývá celkově asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Není divu. Jedná se totiž o velmi kvalitní potravinu složenou z komplexních sacharidů, které spolehlivě zaženou hlad, a ještě prospějí našemu zdraví.
čtvrtek, 16 duben 2020
Vzpomenete si na den, kdy jste si nedali křupavý rohlík, housku, bagetku či jiný výrobek běžného pečiva? Nejspíše byste se museli hodně zamyslet. Statistika totiž říká, že průměrný Čech zkonzumuje ročně v průměru 51,3 kg pšeničného pečiva, tj. kilogram týdně. V obchodech najdete širokou nabídku pečiva, které se vyrábí hlavně z pšeničné mouky, ale i z jiných obilovin.
středa, 15 duben 2020
 Také jste začali doma péct rohlíky a chléb jako většina Čechů? Současná situace domácímu pečení přeje, naší linii však nikoliv. Nejčastěji volená bílá mouka je bohatá na kalorie a chudá na živiny. Zdravější variantu plnou bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů lze připravit doma, navíc bez pekařských kvasnic.
úterý, 07 duben 2020
Máme pro vás velikonoční specialitu a to zdravou alternativu tradičních receptů: superfood vajíčka! Zkuste si na svátky připravit originální sladké vajíčka, které budou chutnat úplně každému. A výhoda? Tyhle vajíčka rozhodně nemusíte malovat.
sobota, 04 duben 2020
Jablka jsou jednou z mála potravin, kterou seženete během celého roku. Přesto jsou stále chuťově dobrá. Jestliže je nestačíte sníst do té doby, než trochu zvrásní, klidně je pak použijte do palačinek. Poduste je na másle s trochou skořice a rumu a rázem si navodíte příjemnou vzpomínku na Vánoce.
středa, 25 březen 2020
Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu.
Strana 1 z 42