úterý 28. červenec 2015 0:00

Lahodný pološtiepok na gril

Slovenská značka Liptov přináší na trh novinku v podobě uzeného pološtiepku připraveného speciálně na grilování. Pařený sýr vyrobený z horského mléka a soli je uzený na pravém bukovém dřevě, které dodává pološtiepku lahodnou chuť a při grilování příjemně pevnou konzistenci. Slovenský pološtiepok můžete grilovat po celý rok, a to na různých druzích grilu, nebo ho dokonce můžete opéct na pánvi.

 

Každé balení sýrů obsahuje navíc zdarma brusinkovou nebo švestkovou omáčku, díky kterým si můžete užít dokonalou harmonii chutí, kterou pro vás připravila značka Liptov.

 

Opravdovou slovenskou grilovačku zažijete jen s Pološtiepkem na gril. Značka Liptov přináší speciálně upravený sýr na gril s cílem nabídnout spotřebiteli kvalitní výrobek bez masa na zahradní oslavy, grilování s přáteli či rodinou nebo na vychutnání si grilované speciality v klidu domova. Balení obsahuje 4 kusy pološtiepku (4x60 g) spolu s omáčkou (50 g). Na výběr jsou dva druhy balení, a to buď se švestkovou, nebo brusinkovou omáčkou. Omáčky se ke grilovanému teplému sýru podávají studené, aby vytvořily dokonalý gastronomický zážitek.

 

„Popularita grilování neustále stoupá. Vychutnávat si blízkost přátel a rodiny v přírodě, spolu s přípravou dobrého jídla, se stává rituálem, při kterém rádi relaxujeme a čerpáme energii. Na trhu je dostatečné množství masných výrobků určených na grilování, ale stále více lidí vyhledává alternativy bez masa, které jsou speciálně upravené na gril." Vysvětluje důvod vzniku Pološtiepku na gril Valéria Mihalašinova, senior brand manager Liptov a dodává: „Receptura Pološtiepku na gril je postavená na dlouholetých zkušenostech výroby pařených sýrů Liptov (parenice, korbáčiky, oštiepky), které jsme udili na pravém bukovém dřevě a speciálně upravili pro opékání na grilu. Složení sýrů je čistě přírodní, bez jakýchkoli přísad, najdete v nich pouze kvalitní horské mléko a sůl. Věřím, že Liptov Pološtiepok na gril letos nebude chybět na žádné grilovačce."

 

Na českém a slovenském trhu je Pološtiepok na gril k dostání v běžných prodejních sítích. Doporučená maloobchodní cena jednoho 240gramového balení (+50 g omáčka zdarma) je 99 Kč.

 

Recepty:

 

Grilovaný Pološtiepok na chlebu se švestkovou omáčkou

 

Suroviny na 2 porce:

4 ks Liptov Pološtiepok na gril

4 ks ½ krajíce chleba

½ ks Česneku

Sůl, čerstvě mleté koření z mlýnku

35 g Olivového oleje

240 g Zeleniny na gril (brambory, paprika, červená cibule, rajče)

Studená švestková omáčka

 

Postup:

Pološtiepok grilujte na rozehřáté pánvi, nebo v misce určené na grilování s přidáním kapky oleje. Sýr by měl být uprostřed co nejvíce prohřátý, aby se příjemně táhnul.

Na čerstvý nebo opečený krajíc chleba položíme grilovaný sýr. Vhodnou přílohou je grilovaná zelenina ochucená bylinkami a olivovým olejem. Podáváme se studenou švestkovou omáčkou.

TIP: Pološtiepok na gril servírujte 2-3 minuty po grilování.

 

Aby se nám česnek dobře griloval, přeřízneme celou hlavičku po středu na polovinu. Chuťovku můžeme vylepšit posypáním opečené cibule, nebo můžeme chléb potřít česnekem a sýr okořenit čerstvým rozemletým kořením.Pološtiepok na gril si můžete připravit během celého roku na:

 

* Pánvi

* Elektrickém grilu

* Grilu na tuhé palivo

 

Grilovaný Pološtiepok s opékanými bazalkovými bramborami a brusinkovou omáčkou

 

Suroviny na 2 porce:

4 ks Liptov Pološtiepok na gril

2 PL Olej

1 PL Liptov máslo

Sůl, čerstvé mleté koření z mlýnku

240 g Zelenina na gril (červená cibule, cherry

rajčata, brambory, paprika)

Studená brusinková omáčka

 

Postup:

Pánev nebo grilovací desku rozehřejeme na 190°C a na malém množství oleje opečeme postupně z každé strany sýr 2-4 min, dokud se na něm nevytvoří hnědá kůrka a sýr se bude od středu příjemně táhnout.

Uvařené malé brambory ve slupce grilujeme s předpřipravenou, nakrájenou zeleninou, kterou si podle potřeby dochutíme. Podáváme s brusinkovou omáčkou.

 

TIP: Pološtiepok na gril servírujte 2-3 minuty po grilování.