Apetit

sobota, 29 srpen 2015
Plnoautomatická espressa KRUPS nabízí vše, co milovníci kávy očekávají: snadnou přípravu, plnost vůně a chuť čerstvé kávy, kterou si můžete užít v široké škále variant kávových nápojů. Přístroje učebnicově slouží, aniž by kladly nároky na údržbu: nemusíte se zabývat čištěním ani odvápňováním stroje, kávovar se o vše postará sám. Espressa KRUPS jednoduše promění domácnost jako mávnutím kouzelného proutku v báječnou kavárnu, bez ohledu na cenu přístroje.
středa, 02 září 2015
Žluté lázně v Praze 4 – Podolí otevřou historicky poprvé v pátek 4. září farmářské trhy. Pro čerstvé i originální potraviny mohou do areálu na břehu Vltavy zamířit návštěvníci po celý rok vždy v pátek a v sobotu. Farmáři, drobní chovatelé a výrobci nabídnou aktuálně dozrávající ovoce a zeleninu, čerstvé uzeniny, výrobky české pekárny, kávu, maso i ryby.
úterý, 01 září 2015
Kdy jindy poznat jihotyrolskou gastronomii, než při příležitosti oslav jídla a vína. Törggelen, největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již na konci září na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn. 26. září v 19:00 se rozžehnou kaštanové ohně tzv. Keschtnfeuer, které oficiálně zahájí slavnosti Törggelenu.
pátek, 28 srpen 2015
Templáři směle vyráží na trh s novou zbraní. Hrdě a se ctí v boji o klienty představují redesign etiket svých vín určených pro maloobchod.
čtvrtek, 27 srpen 2015
Oblíbená pražská kavárna Café Colore prošla během léta výraznou proměnou. Díky novému prostoru se rozšířila, interiéry obohatily nové dekorace a posílila také gastronomická i nápojová nabídka.
pátek, 21 srpen 2015
„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce," doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
pondělí, 10 srpen 2015
Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos uskuteční už podesáté, je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal český mistr, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo.
čtvrtek, 06 srpen 2015
Patříte mezi gurmány a milovníky delikates? Přijďte ve dnech 5. a 6. září 2015 na 5.ročník festivalu jídla a pití Foodparade, který se již tradičně uskuteční v krásných zahradách zámku Troja.
pondělí, 10 srpen 2015
Rozmazlete sebe a své nejdražší a připravte TEPLÝ JAHODOVÝ DEZERT INSPIROVANÝ ŘECKOU KUCHYNÍ podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette.
úterý, 28 červenec 2015
Slovenská značka Liptov přináší na trh novinku v podobě uzeného pološtiepku připraveného speciálně na grilování. Pařený sýr vyrobený z horského mléka a soli je uzený na pravém bukovém dřevě, které dodává pološtiepku lahodnou chuť a při grilování příjemně pevnou konzistenci. Slovenský pološtiepok můžete grilovat po celý rok, a to na různých druzích grilu, nebo ho dokonce můžete opéct na pánvi.