Apetit

čtvrtek, 24 září 2015
Značka bonbónů s ovocnou příchutí SKITTLES připravila překvapení pro fanoušky strašidelného svátku připadajícího na 31. října, jehož symbolem je vyřezaná dýně. Všechny milovníky Halloweenu jistě potěší nová limitovaná edice SKITTLES Darkside v temných barvách i příchutích. Ať už Halloween slavíte, nebo ne, nenechte si ujít odvrácenou stranu duhy. Čekají na vás speciální variace na granátové jablko, pomeranč, lesní ovoce, limetku a jahodu, právě to jsou chutě letošního Halloweenu ve stylu SKITTLES Darkside.
středa, 23 září 2015
Největší pražské vinobraní začíná v Praze 2 za několik dní. Již 9. ročník Vinobraní na Grébovce odstartuje 25. září na náměstí Míru a pokračovat bude o den později v Havlíčkových sadech zvaných Grébovka. Praha 2 hlásí: vše připraveno. Na dnešní tiskové konferenci starostka Prahy 2 Jana Černochová symbolicky vylisovala první sklenku burčáku a jáhen karlovského chrámu Jiří Laňka požehnal úrodě na historické vinici Grébovka, jejíchž šest odrůd z loňské sklizně v čele s Rulandským šedým 2014 získalo vavříny v oblastním kole Národní soutěže vín.
úterý, 22 září 2015
Tradiční minerální voda Hanácká kyselka přináší zcela novou recepturu bez umělých sladidel. Ideálně se v ní snoubí příchuť šťavnatého ovoce s vodou s vysokým obsahem přírodního jódu a vyváženým poměrem minerálních látek a stopových prvků, které dodávají Hanácké její nezaměnitelnou a charakteristickou chuť.
středa, 16 září 2015
Máte rádi jablka? Vyzkoušejte osvědčený recept: Pečená jablka s marcipánem
úterý, 15 září 2015
Pro všechny milovníky rajčatových omáček máme skvělou zprávu. V nezávislém testu časopisu dTest na celé čáře vyhrál Mikado Rajčatový protlak.
čtvrtek, 10 září 2015
Grilovací sezóna je v plném proudu, grilují se sýry, ovoce, zelenina, ale pro fajnšmekry je stejně nejchutnější klasika – ugrilované maso, ryby čí zeleninu.
úterý, 15 září 2015
Kuchařské studio Ola Kala Michala Nikodéma připravilo na letošní podzim řadu zajímavých novinek. Jednu z nich představují nové kurzy francouzské kuchyně, které bude vyučovat Jana Macešková. Zkušená kuchařka a milovnice francouzských specialit žila několik let v Paříži a svou kuchařskou sérii v Ola Kala zahájí kurzem specialit z Normandie, během něhož se účastníci naučí připravovat slávky po námořnicku, mořského ďasa v bílé omáčce či slavný obrácený jablkový koláč.
pondělí, 14 září 2015
Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS) uspořádá již třetí ročník akce Den českého piva, která se letos navíc rozšiřuje na celý týden a mění název na Dny českého piva. V letošním roce předpokládají organizátoři aktivní zapojení na 6 000 podniků, což je o polovinu více než v zatím rekordním loňském roce.
středa, 09 září 2015
Tento víkend proběhl již 5. ročník festivalu Foodparade! A i letos organizátoři nezklamali a nabídli bohatý gurmánský program, který přilákal rekordních 15 000 návštěvníků, kteří ochutnali přes 50 000 degustačních porcí, a to podle součtu použitých talířků! (Kde jsou dobroty, jako zmrzlina, či muffin do ruky?)
úterý, 08 září 2015
Česko v poslední době ovládla nejen módní vlna vaření, ale také trend úprav a focení jídel, zejména těch vlastnoručně uvařených. Moderně se tomu říká foodstyling. Pokud jste o foodstylingu nikdy neslyšeli, nebo jste v něm nováčci, může se vám hodit pár pravidel, s nimiž jídlo zkrášlíte a budete se s ním moci pochlubit známým.