Apetit

úterý, 11 březen 2014
Jaro je v Hliněné baště tím nejkrásnějším obdobím. Po zimě se opět za-číná sedět na krásné terase u romantického rybníčku a na jídelní lístek se vrací desítky tradičních jarních delikates – od lahodné nádivky až po nové brambory.
čtvrtek, 13 březen 2014
Enjoy. Víno pro mladé. Svěží, čisté a jasné, jedním slovem cool. Taková je hlavní jarní novinka vinařství Ludwig, která bude představena hned ve třech verzích: bílé, růžové a červené.
pondělí, 24 březen 2014
Vyvážený poměr energetického příjmu a výdeje a vhodná skladba jídelníčku jsou pro úspěšné shození povánočních kilogramů zcela základními předpoklady. Bez rozumného množství aktivního pohybu se sice neobejdeme, ale klíčovým prvkem je stravování.
čtvrtek, 20 únor 2014
Tavené sýry jsou součástí našich rodinných snídaní již řadu let. Ani jejich velká obliba a dlouhá tradice je však nedokázaly zbavit celé řady nejasností, dezinformací a mýtů. 
pondělí, 24 únor 2014
Češi konzumovali sice tvarůžky na Olomoucku už v polovině 15. století, ale až v roce 2010 Olomoucké tvarůžky získaly ochranu Evropské unie, přesně Chráněné zeměpisné označení.
úterý, 04 březen 2014
Nejcennější úspěchy Muzea gastronomie v roce 2013 a co přinese rok 2014. Muzeum gastronomie je řádným členem Asociace muzeí a galerií a v roce 2013 byla sbírka Muzea gastronomie evidována Ministerstvem kultury pod značkou SMG/013-03-08/397013.
úterý, 11 březen 2014
Vyzkoušejte unikátní kombinaci dopoledních činností vedoucích k harmonickému nastartování Vašeho dne. Právě nyní je pro Vás připraven mimořádný zážitek pro celodenní navození rovnováhy těla i mysli pod vedením zkušeného mistra ajurvédy.
středa, 12 březen 2014
V dnešní době, kdy je trh s potravinami čím dál pestřejší, je také mezi plísňovými a zrajícími sýry v supermarketech stále větší výběr. Výrobci vymýšlejí nové receptury a snaží se najít onu dokonalou harmonii chuti.
pátek, 14 březen 2014
Po letech potkávání se v chladících pultech obchodů a ledničkách v domácnostech, nastal čas posunout se dál. Dobře známý margarín Rama a klasické máslo budou od nynějška také v jedné krabičce. Na český trh margarínů a másel přichází dvě novinky: Rama s máslem a Rama s máslem mořská sůl.
pátek, 11 duben 2014
Ovesné vločky patří mezi nejhodnotnější cereálie. Mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníků. Jsou lehce stravitelné a obsahují v ideálním poměru rozpustnou a nerozpustnou vlákninu. Dále obsahují vlákninu betaglukan, která prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi.