Apetit

sobota, 03 květen 2014
Jan Souček, šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante, posbíral řadu skvělých úspěchů ve svém oboru a patří mezi mladé mistry svého oboru snažící se posunout výše laťku české gastronomie. Tento specialista vám přináší několik výborných letních odlehčených letních receptů.
pátek, 09 květen 2014
O vynález cideru se přou Angličané a Francouzi, jisté je, že ať už vznikl první cider na jedné či druhé straně kanálu, pili ho Kelti už v 9. století. První záznam o výrobě cideru v Anglii se objevil v Norfolku roku 1205.
neděle, 11 květen 2014
Kofein není jen tak nějaká látka obsažená v kávě. Kofein patří k alkaloidům, které mají stimulující účinek. Kromě kávy lze tuto povzbuzující substanci najít mimo jiné také v čaji, maté a semenech koly.
neděle, 11 květen 2014
Češi vypijí za rok přes čtvrt miliardy lahví vína. Průměrně se tak Čechách za víno utratí kolem 40 miliard korun ročně.
pátek, 16 květen 2014
Na český trh přicházejí jedinečná ovocná vína VeRy. Famille Castel představuje výběr osvěžujících vinných nápojů s příchutí ovoce ideálních pro nadcházející letní období! Famille Castel, francouzská vinařská společnost působící na trhu již od roku 1949, uvádí na trh novou řadu aromatizovaných vinných nápojů (BABV) VeRy by Famille Castel.
pondělí, 26 květen 2014
Restaurant Tip vychází jako tištěný celobarevný průvodce. Smyslem projektu je mapovat restaurace České republiky, od těch proslulých, po zatím neobjevené, neznámé, ale rovněž zajímavé podniky. Ty, kam lidé rádi chodí a kde jim chutná.
pátek, 30 květen 2014
Seriál Cesta kolem vinic nabídne zákazníkům unikátní možnost, jak v klidu domova nebo ve společnosti přátel v baru objevit lákavý svět vína. Je určen pro ty, kteří rádi pijí dobré víno, ale zatím se v něm příliš nevyznají, nevědí si rady s jeho výběrem a rádi by se dozvěděli víc.
neděle, 01 červen 2014
Když se řekne RUDOLF JELÍNEK, většině lidí se okamžitě vybaví slovo slivovice. A je to správná reakce, vždyť skupina RUDOLF JELÍNEK je dnes největším výrobcem ovocných destilátů na světě. Co se však stane, když se švestkový destilát spojí s lipovým medem? Odpověď se jmenuje Bohemia Honey.
pátek, 06 červen 2014
Obliba růžového vína je v Česku stále na vzestupu. A není se čemu divit. Svěží růžová vína jsou skvělým společníkem a ideálním doprovodem k mnoha různým situacím, od oběda a letního grilování až po večerní posezení na terase. Sklenka růžového vína z Templářských sklepů Čejkovice prostě potěší vždy a všude.
sobota, 21 červen 2014
Skvělý recept s Lentilkami, ve kterém jsou jahody, takže se výborně hodí na toto období a zároveň může jít o odměnu např. za vysvědčení atd.