Káva Starbucks Indonesia West Java pochází z oblasti Asie a Tichomoří. Její příběh začal v 17. století, kdy sazenice poprvé dorazily na ostrov z přístavu Mocha. Ve Starbucks historicky získáváme kávu z východní strany ostrova Jáva, zpracovávanou mokrou metodou. Tato káva však odráží polosuchou metodu zpracování (wet hulled) ze sousedních ostrovů Sumatra a Sulawesi, která odhaluje její skryté vrstvy chuti a komplexnosti. Právě polosuchá metoda má v tomto regionu bohatou historii.
Díky zpracování této středně pražené kávy v každém šálku ucítíte aroma šalvěje snoubící se s příchutí hořkosladké čokolády a vanilkové sladkosti. Právě chuťový profil této kávy skvěle ladí s bylinkovými sýry a slaným pečivem, je tedy výbornou volbou na snídani nebo k odpolednímu snacku ve formě některého z čerstvých sendvičů v nabídce kaváren Starbucks.
K dostání od poloviny července 2021 ve všech kavárnách Starbucks.