pondělí 26. červenec 2021 0:00

Užijte si léto s osvěžujícími kávovými recepty

Toto léto patří kávě! Dopřejte si požitek z kvalitní kávy Perla v originálních kávových receptech a hýčkejte své chuťové pohárky na maximum. Přinášíme vám inspiraci na nápoje a dezerty, kterými oslníte každou návštěvu. Nejen, že skvěle chutnají, ale také vás v parných dnech osvěží a nakopnou přívalem pozitivní energie.

Vyzkoušejte letní hit: Espresso tonic!

 

· 20 kostek ledu

· 2 limety

· 600 ml toniku

· 28 g kávy

 

Postup: Do čtyř podlouhlých vysokých sklenic vsypte po 5 kostkách ledu a měsíčku dobře omyté limety. Pomalu zalijte tonikem 4 cm pod okraj sklenice. Připravte si 4 espressa v kávovaru. Opatrně přes kostky ledu vlijte připravená espressa do každé sklenice tak, aby káva nezpěnila. Z druhé limety škrabkou odkrojte 4 kousky kůry a ozdobte jí finální nápoj.

 

Italské affogato potěší všechny milovníky zmrzliny

 

· 35 g kávy

· 20 g mletých vlašských ořechů

· 4 kopečky zmrzliny vlašský ořech

 

Postup: Připravte si 1 espresso a vlijte ho do širší misky. Ořechy vsypte na dezertní talířek. Okraje sklenic omočte v kávě a následně v oříšcích. Dejte stranou. Připravte další 4 espressa. Do každé sklenice vložte kopeček zmrzliny, přelijte kávou a ihned podávejte.

 

Lahodným tiramisu pohostíte celou rodinu

 

· 3 vejce

· 3 lžíce cukru krupice

· 300 g mascarpone

· velké espresso

· 40 ml Amaretta

· 120 g piškotů

· kakao na posypání

 

Postup: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a ušlehejte do pěny, poté do směsi ručně vmíchejte mascarpone a na závěr sníh z bílků. Do kávy přilijte Amaretto a z obou stran v něm namáčejte piškoty, kterými pak vyložíte dno skleničky. Naneste krém a postup ještě jednou zopakujte. Na závěr zasypte kakaem a dejte do ledničky vychladit alespoň na dvě hodiny.

 

Připravte si ledové osvěžení v bio kvalitě

 

· 6 lžiček instantní kávy

· 600 ml vody

· 3 lžičky cukru krupice

· 400 ml plnotučného mléka

 

Postup: Do konvičky nasypte instantní kávu a zalijte ji 600 ml horké vody. Vsypte cukr a vše promíchejte. Připravenou kávu nalijte do zásobníků na ledové kostky a dejte zamrazit. Připravte 4 sklenice. Do nich rozdělte kávové kostky. Mléko zastudena prošlehejte metličkou, aby se na hladině vytvořila jemná mikropěna. Připraveným mlékem zalijte rovnoměrně ledové kostky a podávejte.

 

Čokoládová pěna s oříšky pro mlsné jazýčky

· 3 lžičky instantní kávy bez kofeinu

· 100 g hořké čokolády

· 200 ml smetany (33 %)

· 130 g mascarpone

· 1 lžíce moučkového cukru

· 100 g lískových ořechů

Postup: Vroucí vodou zalijte v malém šálku instantní kávu Perla a nechte vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte také vychladnout. Mezitím ušlehejte smetanu dotuha. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem, poté přidejte 4 lžíce vychladlé kávy a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Pěnu rozdělte do 4 misek a dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním posypte nasekanými, nasucho opraženými lískovými ořechy.

Kávové nanuky jako sladká tečka letního menu

 

· 4 lžičky instantní kávy

· 300 ml vody

· 300 ml mléka

· 100 g cukru krupice

· 75 g karamelových sušenek

· 200 g čokolády (70 %)

· 50 ml slunečnicového oleje

 

Postup: Kávu vsypte do hrníčku, zalijte vroucí vodou, rozmíchejte a nechte vychladnout. Vychladlou kávu promíchejte tyčovým mixérem s mlékem a cukrem. Směs nalijte do formiček na nanuky a dejte na 4 hodiny zamrazit do mrazáku. Sušenky nadrťte mezi prsty do menší misky a dejte stranou. Nad vodní lázní rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu. Přelijte ji do odměrky a promíchejte s olejem. Nanuky postupně vyndejte z formiček, namáčejte je v připravené polevě, ihned posypte drcenými sušenkami a podávejte.