Tvarohová zmrzlina
Suroviny na 15 porcí:
390 g zahuštěného kondenzované mléka
500 g tučného tvarohu
200 ml 40% smetany
1 Skořicový cukr
2 lžíce rozpuštěného kokosového tuku
200 g čerstvých malin
50 g nesolených pistácií
Postup: Vyšlehejte smetanu se skořicovým cukrem. Tvaroh rozmíchejte se zahuštěným kondenzovaným mlékem a kokosovým tukem. Nakonec přimíchejte vyšlehanou smetanu. Do tvarohové části ručně zlehka zamíchejte maliny a celé nesolené pistácie. Formu si vyložte fólií a naplňte ji tvarohovou hmotou. Dejte zamrazit do druhého dne. Druhý den nechte zmrzlinu povolit, vyklepněte z formy a ozdobte malinami a pistáciemi.
Ovocné cupcakes
Suroviny na těsto 15 ks:
6 žloutků
100 g moučkového cukru
200 ml 33% smetany
60 g másla
1 Vanilkový cukr
1 lžička pomerančové kůry
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
100 g polohrubé mouky
80 g hladké mouky
200 g čerstvých malin a ostružin
Suroviny na malinový krém:
250 g mascarpone
130 g malinového Extra džemu
250 ml 33% smetany
Postup: V misce vyšleháme žloutky, moučkový cukr, pomerančovou kůru a změklé máslo. V druhé míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuhého krému. Šlehačku zlehka zamícháme do vyšlehaného másla a nakonec zapracujeme směs mouky a kypřicího prášku. Do hotového těsta zamícháme omyté ovoce (maliny, ostružiny, borůvky). Těsto lžící dávkujeme do papírových košíčků do 2/3 výšky košíčku. Pečeme na 170 °C 25 minut. Pokud si nebudeme jisti, že jsou muffiny upečené, píchneme špejlí do středu muffinu. Když bude špejle suchá, je muffin upečený.
Na krém vyšleháme smetanu s mascarpone a džem do tuhého krému. Zdobíme čerstvým ovocem.
Cheesecake do skleničky
Suroviny:
200 g čerstvých jahod
20 g Citronového cukru s citronovou kůrou
1 Vanilkový cukr
Šťáva z ½ citronu
70 g máslových sušenek
90 g rozpuštěného másla
250 g mascarpone nebo jiného smetanového sýra
½ plechovky neochuceného zahuštěného kondenzovaného mléka
½ čajové lžičky vanilkového aroma
Postup: Začneme tím, že si omyjeme jahody a odkrojíme stopky. Jahody nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme citronový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu a necháme 15 minut odležet, až začnou jahody pouštět sladkou červenou šťávu. Jako další si připravíme sušenky. Rozdrtíme je v misce a smícháme je s rozpuštěným máslem, dokud nevznikne sypká, ale zároveň vláčná hmota. Jako poslední část si připravíme krém. Do mísy dáme mascarpone, zahuštěné kondenzované mléko a vanilkové aroma. Vše minutu rozmixujeme do středně husté hmoty. Skleničky začneme plnit tak, že na dno přijde krém, na něj rozdrcené sušenky a nakonec jahody. Opakujeme ještě jednou, takže nám ve skleničce vznikne šest vrstev. Dáme alespoň na hodinu do ledničky. Takovéto množství vystačí do 5–6 malých skleniček (cca 150ml).