úterý 26. leden 2016 0:00

Při nákupu potravin online můžete ušetřit i stovky korun. Díky srovnávači Atoto.cz

Máslo, bagety, rajčata, víno, sýr nebo prací prášek v akci. A ještě 48 000 dalších položek naleznete na Atoto.cz, který jako první český srovnávač vyhledá nejnižší cenu celého nákupu potravin a drogerie. Srovnávač Atoto.cz nyní funguje v pilotním provozu a i díky reakcím zákazníků se bude každý den zlepšovat.

Během Vánoc většina lidí finančně zakrvácí a v lednu často hledá způsoby, jak zase ušetřit. Jednou z možností je omezit výdaje za potraviny a drogerii, ovšem málokdo chce snižovat kvalitu nebo množství nakoupeného zboží. Ušetřit a nedělat kompromisy jim pomůže právě webový srovnávač Atoto.cz.

 

Jako jediný na českém trhu porovnává ceny zboží v online supermarketech iTesco.cz, Rohlik.cz, Kosik.cz, Kolonial.cz, Potravinydomu.cz a Z-market.cz a průběžně zákazníky informuje, kolik za celý nákup včetně dopravy zaplatí. Při týdenním nákupu v hodnotě 3000 Kč tak může rodina běžně ušetřit několik set korun, protože zde najde i aktuální informace o všech akčních nabídkách.

 

„Češi rádi nakupují v akcích, protože jim tento způsob nákupu umožní ušetřit a zároveň si dopřát kvalitní zboží. Málokdo má ale čas nakupovat jen zlevněné položky, a tak v obchodě většinou nakoupí i zbytek věcí. To už ale tak výhodné být nemusí, jenže asi nikdo nemá energii na to, aby počítal cenu nákupu stejného zboží v jednotlivých supermarketech. Stejně tak nikdo nebude klikat ten samý nákup u šesti různých online obchodů a pak složitě srovnávat, u koho nakoupí nejvýhodněji. Proto jsme přišli se srovnávačem Atoto.cz, který tohle všechno udělá za zákazníka a ušetří mu peníze i čas," vysvětluje spoluzakladatel Atoto.cz Tomáš Wojcik z digitální agentury 2FRESH, která za tímto projektem stojí.

 

Zákazníkovi se během nakupování průběžně zobrazuje, o kolik se právě liší celková cena u jednotlivých online supermarketů. Pokud vybrané zboží není k dispozici u žádného z prodejců, Atoto.cz mu automaticky nabídne alternativní produkt.

 

Ještě před zahájením nákupu vyplní zákazník svou adresu, aby se dozvěděl, který z online supermarketů umí dovézt zboží právě k němu domů nebo do kanceláře. Současně se mu tím zpřístupní i okno s aktuálními časy a cenami dovozů. Nakonec se zvolený nákup automaticky odešle na web vybraného online supermarketu, kde zákazník svůj nákup jednoduše dokončí a zaplatí.

 

„Samotný srovnávač nákupu je prvním krokem. V nejbližších měsících chceme věnovat veškerou energii dolaďování služby podle reakcí a preferencí uživatelů. Poté bychom rádi zavedli i hodnocení jednotlivých nákupů a supermarketů a postupně chceme z Atoto.cz vybudovat určitou platformu, která se bude hlouběji zabývat kvalitou potravin a vzděláváním lidí v této oblasti," dodává Tomáš Wojcik.

 

Jako první srovnávač online supermarketů v České republice funguje Atoto.cz zatím v pilotním provozu. Přímo z katalogu zboží na jeho stránkách mají zákazníci možnost přes jednoduchý formulář poslat tvůrcům srovnávače náměty na vylepšení i nahlásit chybu, pokud

nějakou objeví. Tým Atoto.cz bude i díky těmto podnětům každý den službu nadále zlepšovat.