středa 25. září 2019 0:00

Vláčný podzimní koláč

S podzimními měsíci je nerozlučně spjato voňavé sezónní ovoce v podobě jablek a švestek. S oběma druhy se dá v kuchyni přímo kouzlit a mají široké využití. V sušeném stavu je můžete uchovat až do zimy. Ze švestek uvaříte povidla, která se ve špajzu také neztratí. A pokud vás honí mlsná už teď, přinášíme tip na vynikající švestkovo-jablkový koláč.

Vláčný podzimní koláč

 

Co budete potřebovat?

· 150 g bio polohrubé mouky

· 150 g bio másla

· 4 bio vejce

· Půl balíčku prášku do pečiva

· 100 g bio třtinového cukru

· Bio švestky

· Hrnek nastrouhaných bio jablek

 

Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Roztajené máslo smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Obě směsi důkladně spojte, a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka. Těsto vlijte do vymazané formy a poklaďte půlkami švestek. Pečte na 180 stupňů asi čtyřicet minut, dokud se okraje neodlepí od formy.

 

NÁŠ TIP: Koláč můžete navrch ještě posypat skořicí nebo drobenkou.