čtvrtek 24. září 2015 0:00

ROSSMANN odstartoval pětidenní charitativní projekt 5.000.000 Kč pro dětský úsměv

Síť drogerií parfumerií ROSSMANN ve spolupráci s Nadací Naše dítě dnes 21. září 2015 spustila charitativní projekt 5.000.000 Kč pro dětský úsměv, jehož cílem je pomoci nemocným a nejvíce ohroženým dětem. Slavnostního zahájení v prodejně ROSSMANN na adrese Rytířská 24, Praha 1 se zúčastnili známé osobnosti jako herečka Alice Bendová, herečka a modelka Markéta Hrubešová, herečka a tanečnice Tereza Herz Pokorná, zpěvačka Heidi Janků a herec, moderátor a hudebník Petr Vondráček.

Projekt 5.000.000 Kč pro dětský úsměv pomáhá již 6. rokem. Zakoupíte-li do pátku 25. září 2015 v jakékoliv prodejně ROSSMANN výrobky označené logem smajlíka „ROSSMANN POMÁHÁ", pomůžete kriticky nemocným novorozencům, dětem vyžadujícím okamžitou pomoc či autistickým a handicapovaným dětem z celé České republiky. Během předchozích ročníků se na podporu vybraných projektů podařilo získat finanční prostředky v celkové hodnotě 30 799 566 Kč.

 

Celkem 2 820 000 korun z letošního šestého ročníku poputuje na pořízení přístrojů pro novorozenecká oddělení pražské Thomayerovi nemocnice, Fakultní nemocnice Ostrava a Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Částka 1 780 000 korun poputuje na podporu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a děti s autismem. Za zbylých 400 000 korun bude financován výcvik dvou asistenčních psů pro šestiletého Davida a sedmiletého Vojtu, kteří trpí autismem. Podrobný popis jednotlivých projektů naleznete na http://www.rossmann.cz/detsky-usmev/2015/o-projektu/.

 

"V minulém roce jsme díky projektu 5.000.000 Kč pro dětský úsměv obdrželi moderní videolaparoskop, který nám velmi pomohl při operační léčbě malých pacientů. Přístroj nám zjednodušil provádění obtížných výkonů, které jsou závislé na perfektním fungování jednotlivých částí přístroje a na podrobném zobrazení. Díky tomu jsme mohli provést miniinvazivní operaci u prvních 10 onkologicky nemocných dětí, u kterých by bylo jinak nutné provést otevřenou operaci. Samotný přístroj pak byl použit u dalších cca 200 onkologických i neonkoligických operací, které byly díky němu kratší a bezpečnější. Za darovaný přístroj jménem našich lékařů a pacientů společnosti ROSSMANN a Nadaci Naše dítě mnohokrát děkujeme," říká prof. MUDr. Ladislav Plánka, Ph.D., přednosta Kliniky dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie FN Brno.

 

„V rámci 5. ročníku projektu 5.000.000 Kč pro dětský úsměv pořádaným společností ROSSMANN a Nadací Naše dítě získala JIRP Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK vybavení pro poskytování intenzivní péče. Konkrétně šlo o přístroj pro umělou plicní ventilaci, inkubátor pro intenzivní péči, monitor životních funkcí a infuzní pumpy. Všechny zakoupené přístroje jsou používány prakticky kontinuálně podle potřeby pracoviště. Naše pracoviště tímto velice děkuje," říká MUDr. Václav Vobruba, Ph.D., vedoucí lékař odd. JIRP KDDL VFN a 1. LF UK.