středa 2. prosinec 2015 0:00

Své Nej představila v Praze operní diva Andrea Kalivodová. Kmotrem nového CD byl i Juraj Kukura

Operní diva a přední česká mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová v Praze slavnostně pokřtila své nové album s názvem Moje nej. Kmotrem v pořadí již druhé desky se stal slovenský herec Juraj Kukura, ředitel Národního divadla Jan Burian a dirigent a umělecký ředitel opery Národního divadla Petr Kofroň. Na slavnostní akci nechyběla ani celá řada významných osobností a celebrit.

Do hotelu TOP Hotel Praha na Chodově dorazila na slavnostní křest necelá stovka lidí. „Nahrávku jsem od začátku plánovala jako dárek pro mé blízké, přátele a posluchače. Cítila jsem, že chci zpívat právě pro ně.

 

Jako by stáli vedle mě. A tak jsem se rozhodla natočit melodie, které jsou mému srdci nejbližší.Album je plné titulů, které si se mnou rádi zazpívají,ať už doma, při práci nebo na cestách. Myslím, že ke společnému radostnému prozpěvování přispějí i česky zpívané texty muzikálů," přiblížila své album Andrea.

 

K vydání nového alba přišla kromě rodiny, známých a kmotrů úspěšné operní pěvkyni Andree Kalivodové k novému albu popřát i místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Miluše Horská, zpěvačka Tereza Mátlová, textař, zpěvák a skladatel David Deyl, modelka Aneta Vignerová, Nora Fridrichová s Robertem Zárubou nebo například operní pěvkyně Pavlína Senić.

 

Večerem pak provázel herec a režisér Ondřej Kepka. Na křtu nechyběla ani originální památní kniha, tentokrát v podobě sportovního vozu Peugeot, který dostala diva jako zápůjčku k narozeninám. Na jeho kapotu se všechny významné osobnosti podepsali a zanechali Andree vzkaz či blahopřání.

 

Nové album natočila Andrea Kalivodová v lednu letošního roku společně s Filharmonií Hradec Králové a renomovaným dirigentem Leošem Svárovským. Hostem alba je neméně úspěšný Český chlapecký sbor BoniPueri. Nahrávka může být pro mnohé překvapivou směsí muzikálových písní a operních árií. CD Moje nej Andrey Kalivodové tvoří nejznámější muzikálové melodie A. L. Webbera, C. M. Schönberga, L. Bernsteina, ale nechybí ani operní árie G. F. Händela či G. Verdiho. Bonusem alba je Habanera z Bizetovy opery Carmen.

 

Pěvkyně se do odvážné práce pustila již dva měsíce po narození syna Adriana.