pátek 4. prosinec 2015 0:00

Večer světových a českých muzikálů při příležitosti oslav 25. výročí pořadu Muzikál expres

Pořad Muzikál expres na Českém rozhlasu Dvojka pravidelně zní už 25 let a svým posluchačům předkládá melodie z nejznámějších světových i domácích muzikálů. 25 let své existence oslavil slavnostním koncertem ve Smetanově síni Obecního domu v Praze v pondělí 23. listopadu 2015.

Pod vedením Libora Peška zahrál Symfonický orchestr Českého rozhlasu písně z muzikálů Fantom opery, Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Bídníci, Chicago, Moulin Rouge, Dracula, Hamlet, Johanka z Arku a dalších.

 

Slavné melodie zazpívali Bára Basiková, Dasha, Hana Fialová, Michaela Gemrotová, Katarína Hasprová, Martina Šnytová, Dagmar Zázvůrková, Lukáš Adam, Ondřej Bábor, Václav Noid Bárta, Jakub Hübner, Jan Kříž a Tomáš Savka. Posluchače potěšili i virtuózové Václav Hudeček a Jan Simon. Večerem provázeli Lucie Výborná a Jan Pokorný. Na jevišti nemohl chybět Michael Prostějovský, autor českých libret mnoha světových muzikálů a tvůrce pořadu Muzikál expres.

 

Slavnostní koncert byl opravdu vydařený a stal se nejen oslavou 25. narozenin pořadu Muzikál expres, ale i poctou muzikálu jako takového. Nezkrácený záznam koncertu najdete v audioarchivu iRadio.