Apetit
pátek, 21 říjen 2016
Podniky prodávající kávu, rostou jako houby po dešti. Liší se v mnoha aspektech. Začneme-li názvem, setkáváme se s označením kavárna či bistro. Kavárny jsou klasická místa uctívající kávu jako symbol koncentrace, setkávání a osobité vůně. Bistra mají moderní nádech, plné lidí, kterým poskytují přístřeší při volnějších povolání.
středa, 19 říjen 2016
Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.
pondělí, 26 září 2016
Téměř o každé potravině se nepíše jen v pozitivním duchu, ale vždycky se najde i něco negativního. To platí i pro mléko. Důvodem mohou být vlivy východní filozofie a čínské medicíny, které k nám pronikají. Mezi laickou veřejností koluje častý názor, že konzumace mléka a mléčných výrobků je spojena se zvýšenou produkcí hlenu v horních a dolních cestách dýchacích. Jenže neexistuje žádný výzkum, který by tuto myšlenku alespoň částečně podpořil.
úterý, 20 září 2016
Tradiční odrůdy vinné révy získávají velkou konkurenci v podobě nově vyšlechtěných rezistentních odrůd, které jsou mnohem odolnější a daleko lépe se vyrovnávají s mrazy, škůdci či s houbovými plísněmi. Zdravé hrozny nepotřebují téměř žádnou chemickou ochranu, a tudíž maximálně vyhovují současnému trendu volajícímu po zdraví neškodných bio potravinách.