čtvrtek 7. červenec 2022 0:00

Kefírový koláč s rybízem

Také patříte mezi milovníky drobných kuliček, které sluníčko každoročně během léta zbarví do červené, černé nebo bílé barvy? Ano, řeč je o rybízu, jehož hlavní sezóna právě vrcholí! Nezahálejte s přípravou a vyzkoušejte sladké i slané recepty, které okouzlí celou rodinu.

Kefírový koláč s rybízem

 

- 300 g bio černého rybízu

- 230 g bio polohrubé mouky

- 150 g bio hladké mouky

- 190 g bio cukru

- 200 g bio kefíru

- 1 lžička bio prášku do pečiva

- 2 bio vejce

- 4 lžíce bio rostlinného oleje

- 40 g másla

 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku.

 

Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou a nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.