Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snězená dříve, než stihnou vychladnout.
Obalená jablka Apfelkiechl
Přísady
4 jablka
špetka soli
šťáva z 1 citrónu
125 ml mléka
mletá skořice
2 polévkové lžíce rumu
12 dkg hladké mouky
2 vejce
cukr moučka na posypání
fritovací olej
Příprava
Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky a jádřince odstraňte. Pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, žloutku, soli, mléka, rumu a ušlehaného bílku připravte těsto. Obalte v něm jablka a na horkém oleji je opékejte do zlatova. Na závěr posypejte cukrem.
Pokud si chcete užít Jižní Tyrolsko a jeho delikatesy tím nejtradičnějším způsobem, ubytujte se na jedné z 1600 farem organizace Roter Hahn, kde se setkáte mimo jiné s domácími organickými výrobky. Více informací o možnostech ubytování a další recepty naleznete na