čtvrtek 26. listopad 2015 0:00

Voňavá jablíčka v křehkém těstíčku dle jihotyrolských farmářů

Pro milovníky jablečných dezertů máme v tento čas opravdovou delikatesu. Provoňte si kuchyň jablky a skořicí. Od jihotyrolských farmářů jsme získali recept na vynikající vánoční dezert Apfelkiechl, voňavá a chutná jablka v těstíčku.

Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snězená dříve, než stihnou vychladnout.

 

Obalená jablka Apfelkiechl

 

Přísady

4 jablka

špetka soli

šťáva z 1 citrónu

125 ml mléka

mletá skořice

2 polévkové lžíce rumu

12 dkg hladké mouky

2 vejce

cukr moučka na posypání

fritovací olej

 

Příprava

 

Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky a jádřince odstraňte. Pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, žloutku, soli, mléka, rumu a ušlehaného bílku připravte těsto. Obalte v něm jablka a na horkém oleji je opékejte do zlatova. Na závěr posypejte cukrem.

 

Pokud si chcete užít Jižní Tyrolsko a jeho delikatesy tím nejtradičnějším způsobem, ubytujte se na jedné z 1600 farem organizace Roter Hahn, kde se setkáte mimo jiné s domácími organickými výrobky. Více informací o možnostech ubytování a další recepty naleznete na