úterý 10. listopad 2015 0:00

Štěstí z kuchyně - nová kuchařka Karolíny Kamberské

Po loňské úspěšné knize Karolína, domácí kuchařka (více než 20 tisíc prodaných výtisků) vychází 9. listopadu druhá kniha inspirativních receptů Karolína, domácí kuchařka: Štěstí z kuchyně.

"Samozřejmě, že název knihy je nadsázka. Samotné jídlo ještě nikomu štěstí nepřineslo. Ale přesto věřím, že když se ocitneme doma i se svým rancem malých i velkých trápení, může být to správné jídlo ideální terapií", říká Karolína Kamberská, gastronomická novinářka, písničkářka a zaměstnaná matka tří dětí, potýkající se s hromadou běžných starostí.

 

"Vaření je ostatně terapie i pro mě. Když jsem v úzkých, už vím, že nejlíp na mě funguje pustit si v kuchyni muziku a připravit něco sytého s nádechem nostalgie. Když se začne z kuchyně šířit vůně opečené cibulky a masa, starosti mizí jako pára nad hrncem."

 

V knize najdete všechny recepty z devatenácti dílů televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka natočených v roce 2015, první část mohli vidět diváci na TV Prima již počátkem roku, další, se vysílají v průběhu tohoto podzimu každou sobotu v 18.10 na Primě. Kromě toho kuchařka obsahuje řadu dalších výborných receptů, které se ale do pořadu už nevešly. Vše je doplněno o Karolíniny postřehy ke konkrétním jídlům a praktické tipy, jak si poradit s méně známými surovinami i postupy.

 

"Vím z vlastní zkušenosti, jak člověk tápe u jídel, která pořádně nezná. Snažila jsem se, aby má kuchařka byla použitelná i pro méně zkušené domácí kuchařky a kuchaře", vysvětluje koncepci knihy Karolína Kamberská.

 

Autorkou fotografií je Silvie Kolevová spolu se stylistkou Terezou Beránkovou, o food styling se podělili Jan Bušina, Martin Bušek, Vladislav Stuparič. Knihu graficky upravil Jan Forejt a studio Formall, redaktorkou je Dana Obermajerová.

 

Kniha má 208 stran, doporučená maloobchodní cena je 399 Kč.

 

Knihu vydala a televizní pořad Karolína, domácí kuchařka vyrábí NOW Productions.