pátek 31. březen 2017 0:00

SaunaFest přivítá světovou špičku v saunování

Pátý ročník mezinárodně uznávané saunové akce SaunaFest přivítá přední odborníky na saunování z celého světa, kteří v rámci bohatého třídenního programu předvedou návštěvníkům SaunaFestu i odborné porotě své umění. V části Saunového světa Aquapalace Praha, který je největším saunovým světem v ČR, vyroste také během SaunaFestu vesnička netradičních saun. To vše a ještě mnohem více nabídne SaunaFest 2017!

Jedna z největších saunových akcí v Evropě, která každoročně přináší to nejlepší ze světového saunování, letos proběhne od 30. března do 2. dubna v Aquapalace Praha.

 

Vedle setkání saunérů, výměny zkušeností a oborového setkání jde o festival určený široké veřejnosti, který láká saunové fanoušky na bohatý program saunových ceremoniálů a soutěžních vystoupení.

 

„Jsme rádi, že můžeme hostit tak významnou událost saunérského světa. Věřím, že náš Saunový svět i v letošním roce nabídne návštěvníkům i zahraničním účastníkům to nejlepší, a že tato unikátní událost přinese mnoho inspirace nejen našim saunérům,“ říká generální ředitel Aquapalace Praha Martin Komárek.

 

SaunaFest letos přivítá celou řadu osobností světové saunérské špičky ze Slovenska, Polska, Německa, Maďarska, Itálie, Holandska, Rakouska, Dánska a dalších zemí. Nebude chybět ani vítěz Sauna Herbal Cupu 2016 v peelingových procedurách Marco Manni z Itálie, který je čestným hostem SaunaFestu a malou část svého umění poodhalí divákům i během doprovodného programu. Janko Polák, saunový pohádkář ze Slovenska, nabídne Bolivijský ceremoniál. Litevská desetičlenná skupina ukáže návštěvníkům SaunaFestu tradiční severské procedury s metličkováním. Jedinečnou show krále zvířat předvede saunér Nephat Mwangi, který je původem z Keni.

 

Řada mezinárodně uznávaných odborníků zasedne i v odborné porotě. Chybě nebude, již tradičně, světově uznávaný odborník na saunování Lay Pang Ong z Malajsie. Jeho saunové umění si návštěvníci vychutnají v neděli večer. Jednou z porotkyň bude i vynikající havajská saunérka Lisa Pobre Christen, v jejímž podání uvidí návštěvníci např. saunové ceremoniály Avatar nebo třeba I Robotic.

 

„Saunové ceremoniály se stávají zajímavým zpestřením pobytu v sauně již v řadě saun a wellness center v ČR, čímž roste i obliba saunování u široké veřejnosti. Saunéři potřebují získávat novou inspiraci, zdokonalovat se a vyměňovat si zkušenosti. Proto je o mezinárodní setkání takový zájem,“ dodává předseda České asociace saunérů Pavel Hofrichter.

 

V Saunovém světě Aquapalace Praha se návštěvníci mohou těšit vedle 14 různých saun a prohříváren, také na unikátní vesničku netradičních saun, která vyroste ve venkovní části Saunové světa vedle rozlehlé srubové sauny. Obdivovat budou moci severský Sauna Pod, prohřejí se v Monte Sauně – saunovém karavanu. V dvouhodinovém intervalu budou probíhat procedury také v další sauně - Zemní banje. To vše na zahradě Saunového světa, kde nebude chybět ani chutné občerstvení. Podávat se budou např. speciality z grilu. Zajímavé jistě budou i suché akustické masáže, jejichž ukázku uvidí a budou si moci vyzkoušet návštěvníci SaunaFestu v prostorách Římských lázní.

 

Akce je pořádána Aquapalace Praha ve spolupráci s firmou Rain.cz pod záštitou České asociace saunérů.