pondělí 24. květen 2021 0:00

Václav Vydra přišel o půlku těla

Oblíbený herec Václav Vydra je již několik let králem České pohádkové akademie. „Z funkce vladaře jsme vydali k 100. výročí Josefa Švejka, pohádkovou bankovku Švejkovku. A kde jinde ji pokřtít než v pohádkovém prostředí Muzea fantastických iluzí mého ministra kouzel a iluzí Pavla Kožíška,“ uvedlo jeho veličenstvo Václav Vydra.

Pohádkovou akci si nenechal ujít vnuk spisovatele Jaroslava Haška pan Richard Hašek a samozřejmě ani samotný Josef Švejk. Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války je nejpřekládanější český román, který byl přeložený do 58 jazyků a byl také několikrát zfilmovaný i zdramatizovaný. Samotný voják Švejk nezapřel v muzeu svůj smysl pro humor a vyloupil císaři pánu jeho trezor.

 

V muzeu se vyřádil doslova jako malý kluk i Václav Vydra. Společnost mu dělali jeho věrní psí přátelé Bad a Buffy. „Je to opravdu neskutečné zajímavá, originální a hlavně zábavná expozice. Cítíte se zde jako v pohádkovém světě, kde je možné opravdu všechno“, užíval si expozici herec.

 

„Byl jsem u Pavla v muzeu naposledy ještě před jeho rozšířením a nová část je taky úžasná. Vtipná je lavice kata Mydláře, kde máte rozpůlené tělo, vyzkoušel jsem si středověkou mučírnu a skončil jsem jako ztroskotanec Titanicu. Líbí se mi, že je to muzeum, kde si můžete na vše sáhnou a vyzkoušet si, jak optické klamy fungují. V jednom trikovém obrazu mě Pavel Kožíšek svezl v kočárku jako malé miminko nebo mě vystřelil z děla. A taky jsem skončil schovaný v myší díře, protože mě chtěla sníst obří kočka. Moc se jim líbilo v magické místnosti, která člověka promění v trpaslíka nebo obra. Dýchne zde na vás kouzlo starých časů a dozvíte se zajímavá tajemství optických iluzí.

 

„Nyní je díky obrovskému úspěchu u návštěvníků expozice 2x větší a máme opět otevřeno“, říká Pavel Kožíšek. „Do muzea návštěvníci nepotřebují test na Covid ani rezervaci předem. V našem muzeu se stanete součástí expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Těšit se můžete na více jak 150 interaktivních a hlavně zábavných exponátů.“ Svým provedením je zcela originální a odlišné od všeho, co bylo dosud nejen v České republice k vidění. Nejzábavnější muzeum v Praze najdete ve Vodičkově ulici u Václavského náměstí.