pátek 19. červenec 2019 0:00

Konec doby klecové - Váš hlas stále chybí

Pomocte zvířatům a podepiště evropské občanské iniciativy za zrušení klecových chovů pro hospodářská zvířata po celé EU.
1) Občanský průkaz
K podpisu je třeba Vaše číslo občanky nebo pasu. Je to požadavek legislativy EU a jedině tak bude Váš podpis Evropská komise počítat. Registraci této občanské iniciativy si můžete ověřit přímo na webu Evropské komise. O údaje se bát nemusíte, proces sběru je zabezpečený a schválený Evropskou komisí. Vaše údaje budou použity pouze k potvrzení Vaší podpory a po ověření budou smazány.
2) Počet podpisů
K podpisu je potřeba 1 milion ověřených podpisů. V tom slovíčku ověřených je ale zádrhel. Stačí jeden překlep na online formuláři nebo jedno nerozpoznatelné písmenko v tom fyzickém a podpis je neplatný. Už jen kvůli těmto problémům je potřeba získat rozhodně více než milion podpisů. Navíc každým dalším podpisem dáme politikům jasný signál, že hnutí proti klecím je silné.
3) Evropský zákaz klecí versus český zákaz klecových chovů slepic
Politici často argumentují, ať problém řešíme na evropské úrovni. Tím, že podporujeme tuhle Evropskou občanskou iniciativu, pomáháme tomu, aby se problém řešil v celé EU. Čas na sběr podpisů máme pouze do 11.9. Poté se zase budeme plně soustředit na ukončení klecových chovů slepic v České republice, které máme šanci prosadit relativně rychle. Celoevropský zákaz je běh na delší trať, ale zase s mnohem větším dopadem. Obojí je důležité!
Tahle iniciativa je prostě jedinečná příležitost, která se jen tak nebude opakovat. Z minulosti vím, že Vám na zvířatech záleží. Tohle je způsob, jak dostat zvířata z klecí po celé Evropě. Přidáte se?
Ano přidám se a podepíšu!
 
PS: Ono to totiž celé dává ještě větší smysl - čím více českých podpisů pod touhle evropskou iniciativou, tím lépe se mi pak bude vyjednávat s našimi politiky o českém zákazu klecí pro slepice. Je to prostě jasný signál, že doba se mění a že ke zvířatům se prostě musíme začít chovat jinak!