neděle 21. květen 2017 0:00

Ester Ledecká je i letos Královnou bílé stopy

Ester Ledecká, členka elitního Audi Ski Teamu, se již podruhé v řadě stala Královnou bílé stopy. Výsledky prestižní ankety Král bílé stopy byly vyhlášeny na slavnostním večeru 19. května v prostorách neformálního klubu a divadla Jatka 78.

Ester Ledecká získala ocenění Král bílé stopy 2017 v konkurenci dalších 19 sportovců, nominovaných na základě výsledků uplynulé zimní sezony. Hvězda Audi Ski Teamu vybojovala letos zlatou medaili na mistrovství světa ve snowboardingu a získala velký křišťálový globus pro vítězku Světového poháru paralelních disciplín. Král bílé stopy je anketa o nejlepšího českého lyžaře, kterou od roku 1973 každoročně vyhlašuje Svaz lyžařů České republiky (SLČR), podporovaný značkou Audi. Z nominovaných lyžařů vybírají Krále bílé stopy odborníci, trenéři a novináři.

 

Dcera známého hudebníka Janka Ledeckého a bývalé krasobruslařky před několika dny převzala také cenu Matteo Baumgartena pro mladé sportovce, kteří dokážou skloubit závodění na vrcholové úrovni se studiem na vysoké škole. Všestranně talentovaná Ester uspěla v konkurenci 24 sportovců ze 17 zemí. Dvaadvacetiletá studentka druhého ročníku Vysoké školy finanční a správní v Praze se navíc prosazuje mezi světovou elitou také ve sjezdovém lyžování.

 

Mezi její největší úspěchy v dosavadní hvězdné kariéře patří tituly mistryně světa 2013 v kategorii juniorů a mistryně světa 2015 a 2017 v kategorii seniorů v paralelním slalomu, resp. paralelním obřím slalomu na snowboardu. V loňské i letošní sezoně navíc obsadila první místo v celkovém pořadí Světového poháru paralelních disciplín. Na Olympijských hrách 2014 v Soči skončila na 7. místě v paralelním obřím slalomu a na 6. místě v paralelním slalomu. V sezoně 2015/16 poprvé zkusila štěstí také ve Světovém poháru v alpském lyžování a první body za 24. místo získala hned při své premiéře ve sjezdu v Ga-Pa.