středa 14. říjen 2020 0:00

Ze spolupráce společnosti EFKO s Ivanem Mládkem vzešel BLÁBOL

 Chceš se smát každý večer? S rodinnou karetní hrou se slovy od Ivana Mládka si užiješ chvíle plné zábavy a pohody na cestách i v pohodlí domova! Skládej z výrazů na kartičkách gramaticky správné věty, které jinak vůbec nemusí dávat smysl. Výsledek tvé snahy tě zaručeně pobaví!

Vyrobeno v České republice. Společnost EFKO, český výrobce hraček a společenských her, spojila své jméno, um a kreativitu se známým bavičem a zpěvákem Ivanem Mládkem. Výsledkem spolupráce se stala nová společenská karetní hra se slovy – BLÁBOL. Zábavná hra, jejímž cílem je složit gramaticky správné, i když obsahově vtipné, často až absurdní věty, je určena pro všechny věkové skupiny, které se rády při hraní her pobaví. Důraz je přitom kladen na správnou větnou skladbu. Ivan Mládek tuto hru vymyslel již v 90. letech. V této době u nás ještě nikdo neznal slovní hry typu Scrabble. Hra BLÁBOL však zůstala zavřená v šuplíku až do doby, než ji na trh uvedla právě společnost EFKO.

 

 

„Naše společnost je tradičním výrobcem společenských her. Zábavné společenské hry jsou u nás velmi oblíbené a proto jsme chtěli zařadit do našeho portfolia nový produkt, který by byl něčím ojedinělý" uvádí Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Spojili jsme se tak s Ivanem Mládkem, který je znám svým osobitým humorem a výsledkem je právě karetní hra se slovy – Blábol", dodává Miroslav Kotík.

 

Společenská karetní hra Blábol, která vznikla ve spolupráci s Ivanem Mládkem je určena pro 2 – 10 hráčů ve věku od 10 let. Cílem hry je vytvořit gramaticky správné věty, které však po obsahové stránce mohou připomínat takzvaný „blábol". Před hráči se tak objeví věty typu: „Plešatý mamut často stydlivě kloktá v tlačence" nebo „Obrovský voňavý potápěč jódluje na stromě". Tyto absurdní věty hráče pobaví a zajistí zábavu na celý večer.

 

 

Soutěž: Chcete vyhrát karetní hru Blábol?

 

 

Stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí.

 

 

S jakým umělcem je hra Blábol spojená?

 

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 25. 10. 2020 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "hra".