pátek 26. červenec 2019 0:00

Je libo ovčí sýr nebo uzený oštiepok?

Málokdo by si ještě před pár lety pomyslel, že se Slovensko stane pro české turisty nejlákavější dovolenkovou destinací. Svoji zásluhu na tom má bezesporu, kromě bohaté historie a krásné přírody, také dobré jídlo. Pokud si tedy pro svoji letní dovolenou vyberete zemi našich sousedů, tak ochutnejte tradiční výrobky značky Gazda jako je ovčí sýr či jogurt, brynza nebo méně známá brynzová pomazánka.

Ti, kdo se chystají jinam nebo chtějí strávit čas prázdnin doma, ale nemusejí věšet hlavu. Mohou si tyto lahůdky zakoupit přímo v obchodech GAZDA anebo na řetězci Globus.Speciality a čerstvé farmářské produkty z kravského, kozího i ovčího mléka vyrábí pod značkou Gazda společnost Bačovské sýry s.r.o.

 

Právě výrobky z ovčího mléka jsou velice bohaté na minerální látky a vitamíny, kterých obsahují dvakrát více než mléko kravské či kozí. Ovčí výrobky ocení i ti, kteří mají alergii na kravské mléko nebo bojují s vysokým cholesterolem. Pod značkou Gazda naleznou zákazníci kromě mléčných výrobků i celou řadu tradičních masných produktů jako je například Gazdovská slanina, klobása a mnoho dalších. Výrobky se výborně hodí na letní stůl. Jsou vydatné, lahodné, osvěžující a zdravé.

 

„Jsme velice rádi, že můžeme našim zákazníkům nabízet široký sortiment kvalitních výrobků. Většinu z nich si totiž vyrábíme sami z lokálních, poctivých a čerstvých surovin. Důležité pro nás je také zachování tradičních postupů, a proto máme možnost našim zákazníků dopřát produkty, jaké vyráběly generace před námi. Zároveň však dbáme na to, aby splňovaly veškeré hygienické normy,“ uvádí marketingový ředitel značky GAZDA Martin Kincl.

 

Proč ovčí výrobky?

Výrobky z ovčího mléka nejsou pouze zpestřením tradičního jídelníčku, ale také našemu tělu dodají řadu prospěšných látek. Jsou hotovým zázrakem. Posuďte sami.

 

Ovčí mléko je velice výživné. Obsahuje sice více tuku, ale v tomto případě je to spíše pozitivní. Tuk ovčího mléka totiž obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou lehce stravitelné a snižují hladinu cholesterolu. Současně jsou v něm rozpuštěné vitaminy, které jsou nezbytné pro zdravé fungování těla – A, D a E. Navíc obsahuje dvakrát větší množství minerálních látek jako je vápník, hořčík, fosfor, draslík a zinek než mléko kravské či kozí.

 

Soutěž: Vyhrajte balíček od firmy Alimpex

 

Proč je ovčí mléko zdravé?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 30. 8. 2019 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla. 

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "Alimpex".