úterý 23. říjen 2018 0:00

Vyhrajte jubilejní prezidentské sekty

Rok 2018 je pro náš národ významným rokem, v němž se potkává hned několik význačných výročí českého státu. V „osmičkovém roce“ je tím NEJ jubileem 100 let od založení samostatného Československa. Právě toto výročí inspirovalo čejkovické vinaře k přípravě zcela nové unikátní řady šumivých a tichých vín, kterou nazvali TGM, k poctě Tomáše Garrigua Masaryka.

Čejkovice, kde náš první prezident vyrůstal, považoval za svůj domov: „Můj vlastní domov – to byly Čejkovice.“

 

„V letech 1856–1862 prožil T. G. Masaryk v Čejkovicích nejdelší a nejšťastnější část svého dětství, ke které se často a rád později vracel ve svých vzpomínkách, zmiňuje Karel Čapek ve svých Hovorech s T.G.M. Nejen oslava samotného výročí, ale především ten vřelý vztah pana prezidenta k Čejkovicím byl pro nás nesmírně podnětný ke vzniku nové řady vín,“ uvedl generální ředitel Templářských sklepů Čejkovice Ing. Pavel Pastorek.

 

Sekty řady TGM jsou určeny pro milovníky a skutečné znalce šumivých vín. Jsou vyrobeny v limitovaných sériích z ucelených odrůdových partií klasickou metodou kvašením v láhvi. Zrání sektů probíhá v láhvi min. po dobu 12 měsíců v temných templářských sklepích. Pro zákazníky jsou připraveny sekty kategorie BRUT, DEMI SEC i ROSÉ DEMI SEC.

 

Vyhrajte Sekty řady TGM:

 

Soutěžní otázka:

 

V jakých letech žil T. G. Masaryk v Čejkovicích?

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 10. 11. 2018 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla. Vyhrává 50., 100. a 150. správná odpověď.     

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "sekt.