pondělí 29. listopad 2021 0:00

Netradiční tip na zdravý pokrm pro vaše děti

Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou tip na zajímavý recept, který budou vaše děti milovat.

Mléko a mléčné výrobky by měly být nedílnou součástí dětského jídelníčku. Jejich přínos pro zdraví dětí je nepostradatelný. Především v období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje především na přípravu pokrmů pro děti, netradiční tip na skvělý pokrm ze žervé.

 

Na zhruba 2 až 3 porce:

 

- 3 vejce

- 2x 150 g žervé

- 200 g hladké špaldové mouky

- Špenát dle potřeby

- Česnek

- Sůl

 

Žervé rozmíchejte ve větší misce s vajíčky. Až se směs propojí, zapracujte mouku. Výsledné těsto by mělo být lepivé, ale zároveň by mělo držet tvar. Namočenou lžičkou z těsta odkrajujte nočky, a ty házejte do vroucí a osolené vody. Případně můžete vyzkoušet i pasírování přes síto na halušky. V takovém případě budou „nočky“ skutečně velice malé. Některé děti to ale mohou ocenit.

 

Nočky vařte přibližně 1 – 2 minuty. Nočky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Obecně je to velice rychlá záležitost a noky budou hotové během krátké chvíle.

 

K nokům se velice dobře hodí špenát. Samozřejmě záleží, jaký tip špenátu zvolíte. Ideální je například čerstvý, který chvíli podusíte na pánvi společně s prolisovaným česnekem. Mezitím si rozmíchejte žervé, do kterého následně přecedíte hotové noky a smícháte společně se špenátem. Teplé noky krásně povolí žervé a vznikne úžasná omáčka.

 

Tento recept se doporučuje dětem od 1 roku.

 

Více informací na: www.mlecnavlna.cz