úterý 15. červen 2021 0:00

Divadlo Spejbla a Hurvínka zahájilo historicky první letní scénu v Planetáriu

I v koronavirové době Divadlo Spejbla a Hurvínka nezahálelo a pro své příznivce připravilo spoustu outdoorových akcí, nový projekt i novou hru. S velkou ctí začalo spolupracovat s Planetáriem Praha a díky tomu se mohou malí i velcí diváci těšit na projekt HURVÍNEK V PLANETÁRIU, kdy se na letní terase Planetária objeví populární loutky v mnoha hrách.

Letní scéna Divadla S+H byla slavnostně otevřena premiérou nové´hry „Hurvínek a nezvaný host“. Autory hry jsou Miki Kirschner a Jana Kubíčková a představí se v něm nová loutka - člunozobec.

 

Jak jistě víte, člunozobec je velký modrošedý velký pták s ohromným zobákem, který přirozeně žije ve východoafrických bažinách, jezerech a močálech. Tento pták je vzácný a můžete se s ním setkat třeba v ZOO Praha. Bylo tedy jasné, kdo se stane kmotrem hry – ano, je to pan Miroslav Bobek, dlouholetý ředitel pražské ZOO. Jako dárek k premiéře přinesl divadelnímu člunozobci raw bahno, aby se cítil jako doma. Člunozobec má nezvyklé potřeby i rituály a v domácnosti Spejbla a Hurvínka udělá pořádný zmatek. Přijďte se podívat na novou hru a určitě se vy i vaše děti pěkně pobavíte.

 

Více se dozvíte na https://www.planetum.cz/porad/hurvinek-a-nezvany-host/.

 

Na nové letní scéně však budou převedeny i další hry z repertoáru Divadla S+H, včetně té pro nejmenší diváky „Žeryčku hop“. Toto představení pro děti ve věku 1- 3 roky můžete shlédnout již ve dnech 11., 12. a 13 června od 10:30 ve speciální akci s hernou pro děti. Kompletní program letní scény naleznete na https://www.planetum.cz/program/.

 

Návštěvou divadelního představení a prohlídkou Planetária zpestříte dětem i sobě letní dny.