čtvrtek 5. květen 2016 0:00

Film Bella a Sebastián 2 podpoří opuštěné psy

Nový rodinný film Bella a Sebastián 2, který má v českých kinech premiéru 28. dubna, podpoří opuštěné psy. Jednu korunu z každého prodaného lístku totiž věnuje film Bella a Sebastián 2: Dobrodružství pokračuje na pomoc opuštěným a strádajícím psům.

Diváci dobrodružného snímku, jehož důležitým hrdinou je fenka Bella, tak přímo pomohou méně šťastným psům, kteří musí vzít zavděk útulkem.

 

Koruna z každé vstupenky půjde na konto nadačního fondu Pes v nouzi. Ten vznikl za účelem aktivní pomoci psím útulkům a azylům, psům zatoulaným, nalezeným či nechtěným, týraným a jinak strádajícím, za jejichž smutné osudy mohou lidé!

 

„Psí hrdinka Bella v prvním filmu sama čelila nepřízni osudu a zachránilo ji až přátelství s malým chlapcem a jeho pomoc," říká za distribuční společnost Bontonfilm šéf kinodistribuce Ondřej Kulhánek. „Filmový psí hrdina teď může pomoci skutečným psům v nouzi, kterým opravdový svět ukázal svou odvrácenou tvář."

 

Jak probíhalo natáčení se psy?

 

Lidské hvězdy mívají jednoho a ve výjimečných případech dva dubléry. V roli Belly se při natáčení filmu vystřídali hned čtyři různí hafani. Bear, Fort, Fripon a nejzkušenější herec Garfield, který hrál Bellu už v předešlém filmu.

 

Režisér Christian Duguay o natáčení se psy říká:

„Používali jsme několik Pyrenejských horských psů, což je starodávná rasa pasteveckých psů. Zachovali si své přirozené instinkty i svou vrozenou pomalost, takže při akčních scénách je bylo třeba motivovat kousky masa. První byl Bear, sice nejmenší, ale s nádhernou hlavou na blízké záběry, přátelský a kontaktní. Druhý byl Fort, největší a s nejpůsobivější postavou, byl také nejklidnější ze všech, a proto hrál v záběrech s ohněm a v jiných kaskadérských scénách. Další byl Fripon, s tak trochu rozcuchaným výzorem, ale schopný úžasných kousků, jako třeba scéna, kdy má chytit Sebastiánovu medaili. No a pak Garfield, který v sobě měl všechny kvality ostatních psů, ale zase byl ze všech nejméně předvídatelný. Právě on hrál Bellu v předchozím filmu."