pátek 22. duben 2016 0:00

Bino – Europe podpořilo charitativní závod nevidomého běžce - výtěžek šel na děti z dětského domova v Sázavě

V sobotu 9. dubna se ve Stříbrné skalici běžel už třetím rokem netradiční závod. „Běhu od nevidim do nevidim", jak jej pojmenoval jeho nevidomý organizátor horolezec a maratonec Jan Říha, se letos zúčastnilo na sto padesát závodníků. Ti spolu se sponzory, k nimž se letos připojila i společnost Bino Europe přinesli dětem z Dětského domova v Sázavě přes jedenadvacet tisíc korun.

Účast byla hojná. Na startu se objevil i známý český kardiochirurg a přednosta kardiocentra a kliniky kardiovaskulární chirurgie v IKEMu Jan Pirk.

 

Ten si zaběhl jen „pětku" a pospíchal do práce. „Běžel jsem trasu pět a půl kilometru, a to ze dvou důvodů. Jednak před týdnem jsem běžel pražský půlmaratón, a také spěchám do práce. Už mi volali, kde jsem". Třebaže bylo pod mrakem a poprchávalo, organizátoři neměli pocit, že by to závodu uškodilo. A když se pochlubili více jak dvojnásobnou účastí oproti loňskému roku, dalo se s nimi jen souhlasit.

 

„Myslím si, že počasí vyšlo. Zatím neprší, je pod mrakem, to je pro běhání příjemné. Kdyby bylo sluníčko a teplo, to by bylo lidem zase třeba moc horko," ohodnotil s úsměvem na tváři závod Honza Říha a jedním dechem oznámil datum příštího ročníku závodu. V sobotu 7.dubna 2017 se poběží zase a Bino - Europe bude opět hrdým partnerem.