pondělí 30. listopad 2015 0:00

Inspirace pro dopis Ježíškovi v podobě novinek a tipů na společenské hry

Vánoce, Christmas, NoëI, Weihnachten, Świeto Boźego Narodzenia, Buon Natale – ať se tento svátek jmenuje jakkoli, je netrpělivě očekáván snad v každé domácnosti. U nás přes všechny módní a historické vlny stále čekáme na toho našeho Ježíška, na jeho kouzelné zvonění v podvečer 24. prosince a dárky pod rozzářeným vánočním stromem. Co nás všechny spojuje, je příprava na tolik očekávaný den. A s tím související zvyk psaní dopisu s přáními tomu někomu, koho uctíváme.

Společnost EFKO, český výrobce her a hraček, připravila pro tuto příležitost i letos několik tipů a novinek pro případ, že by na některých lístečcích bylo přání nové hry nebo hračky. Svoji novinku představuje právě nyní, v předvánočním čase, v podobě hry Lovci motýlů, a také Igráčova auta MultiGO s novou vyměnitelnou korbou – sklápěcí stavební deskou, kterou děti mohou využít při hraní se stavebnicemi DUPLO, Megablocks nebo Epline Krteček a během chvíle tak postavit vlastní variantu auta.

 

Pro velký zájem a úspěch připomíná EFKO i jako vhodný dárek na Vánoce 3D hru Jožin z bažin nebo zábavnou party hru NIMBLE. EFKO a IGRÁČEK je mimo jiné také hlavním partnerem projektu Český Ježíšek, jehož prostřednictvím mohou děti poslat svůj dopis Ježíškovi na Boží Dar.

 

„Všem bych rád popřál krásné vánoční svátky a co nejméně hekticky při jejich přípravě," říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Být stále originální a nemuset při tom vynakládat obrovské částky není snadná disciplína. Proto věřím, že naše tipy na dárky pro celou rodinu přinesou radost i příjemně překvapí. Hru Jožin z Bažin se nám podařilo vytvořit ve spolupráci s Ivanem Mládkem, která pobaví celou rodinu nejen za dlouhých zimních večerů. Tato napínavá a vtipná hra se stala jednou z nejoblíbenějších mezi našimi zákazníky. V jejím případě vsadíte na jistotu. Nimble je pak letošní novinkou pro starší děti a dospělé, stejně jako nová výměnná deska u Igráčkova auta MultiGO pro nejmenší. Novinku - hru Lovci motýlů jsme do portfolia zařadili pro její hravost a nápaditost," dodává Miroslav Kotík.

 

Lovci Motýlů

 

Novinkou letošních Vánoc je hra Lovci motýlů, která náležitě procvičí postřeh a rychlost, navíc ve dvou úrovních obtížnosti. Díky originálním otáčecím herním plánům (motýlím loukám) zabaví hra dospělé i děti od pěti let. Pravidla jsou lehká, jako motýlí křídla. Každý hráč si vybere svoji motýlí louku, balíček kartiček položí hráči doprostřed. Otočí vrchní kartičku. Kdo první najde stejného motýla na své louce, řekne „stop", motýla ukáže a vezme si kartičku k sobě.

 

Vyhrává ten, kdo má na konci hry nejvíce kartiček. Hra má dvě úrovně obtížnosti: Kartičky jsou oboustranné, z jedné strany je vždy jeden motýl, z druhé strany pak 2 nebo 3 motýli. V jednodušší variantě hrají hráči s obrázky a jedním motýlem. V obtížnější variantě získá kartu hráč, který najde jako první všechny motýly a ukáže je všechny současně na své louce. Hra obsahuje 4 motýlí louky, originální otáčecí herní destičky a 40 oboustranných hracích karet. Cena je 249,- Kč.

 

IGRÁČEK má nový vůz MultiGO - hračka vyrobená podle aktuálních trendů

 

MultiGO je řada automobilů a traktorů s unikátním bajonet systémem, umožňujícím snadnou výměnu korbiček. Nova auta IGRÁČEK MultiGO jsou díky své variabilitě pro děti stále atraktivní. Specifický design autíčka podporuje svobodu ve hře a rozvoj kreativity. Všechny součásti produktové řady IGRÁČEK MultiGO jsou vyrobeny v České republice z vysoce kvalitních materiálů. Díky tomu si s nimi mohou děti hrát bez omezení uvnitř i venku. Certifikace zdravotní nezávadnosti, bytelnost konstrukce a jednoduchý systém výměny korbiček řadí IGRÁČEK MultiGO mezi hračky vhodné pro děti již od věku dvou let.

 

Důkazem kvality, vysoké výchovné hodnoty a originálního zpracování je prestižní ocenění Grand Prix, které produkt IGRÁČEK MultiGO získal. Celý systém MultiGO, který kromě nákladních aut zahrnuje i originální traktor, je rozšířením světa oblíbené postavičky IGRÁČEK, kterou lze pohodlně umístit na místo řidiče. Jednotlivé prvky těchto produktových řad lze spolu vzájemně kombinovat. Základní sady obsahují nákladní automobil a 2 korbičky.

 

Lze je rozšířit zakoupením dalších korbiček nebo postaviček řidičů a obsluhy. V prodeji jsou také velké dárkové sady CITY a FARM. Jednotlivé prvky MultiGO lze pořídit od 49,- Kč do 799,- Kč. Základní sada 1+2 stojí 399,- Kč.

 

Jožin z Bažin

 

3D hra Jožin z bažin je určena pro 2 až 4 hráče od pěti let, kteří si na začátku hry rozdělí své role. Jeden se stane Jožinem a ostatní jsou lovci. Jožin má za úkol nenechat se chytit, ale naopak pochytat nebo stáhnout do bažiny všechny lovce. Cílem lovců je polapit Jožina a získat tak ruku předsedovy dcery, půl JZD a balík plný peněz.

 

Napínavá hra je plná zvratů, protože na lovce čeká na 3D herním plánu kromě samotného Jožina spousta dalšího nebezpečí. Na travnatých zelených políčkách stejně jako na šedých kamenech hrozí lovcům sežrání. Lovci se ale mohou propadnout do močálu i na zdánlivě bezpečných lávkách či travnatých můstcích. Ulovit Jožina na kameni není jednoduché, ale vítězný lovec se kromě radosti z výhry může těšit v novém kole na opačnou roli, stane se obávaným strašidlem.

Doporučená cena této hry je 399,-Kč.

 

Nimble

 

Společenská hra, která má spád, je určena pro 2 – 6 hráčů. Hledáte-li originální zábavu na večírek, pak může splnit Vaše očekávání. Nimble vychází z trendů dnešní doby. Nabízí pohotovou, rychlou a hlavně jednoduchou akci, kde nikdo na nikoho nečeká, všichni hrají najednou. O rychlosti hry vypovídá čas potřebný pro odehrání jednoho kola, pouhých 20 sekund.

 

Nimble navíc díky více než 300 tématům a neočekávaným kombinacím neomrzí. A je to právě překvapivost, která dodává hře se 14 dřevěnými kostkami, 50 kartami a přesýpacími hodinami na vtipu. Nimble, to je sázka na jistotu nevyzpytatelné zábavy jak na večírcích, tak v rodinném kruhu se staršími dětmi. Pravidla lze přizpůsobit. Témata změnit podle svých zkušeností, věku a osobnosti. Nimble odhalí, jak jste na tom s pohotovostí a postřehem. Je to hra pro všechny hráče, kteří se rádi baví. Vyrábí se v Novém Veselí na Žďársku ve firmě EFKO, jako převzatý úspěšný dánský koncept „Wordaholic".

 

Doporučená cena této hry je 349,-Kč.

 

Soutěž:

 

Chcete vyhrát hru Nimble? Pak stačí správně odpovědět na naši soutěžní otázklu a mít štěstí.

 

Pro kolik hráčů je určena společenská hra Nimble?

 

 

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 20.12. 2015 s uvedením vaší odpovědi, jména a příjmení, emailové adresy a telefonního čísla.

 

Do předmětu emailu nezapomeňte uvést "nimble".

 

Výherci budou informováni emailem či telefonicky. 

 

 

EFKO Vám přeji krásné Vánoce

 

Společnost EFKO, český výrobce her a hraček, působí na českém trhu od roku 1993. Po celou dobu se zaměřuje kromě výroby také na charitativní akce. Podporuje sponzorskými dary řadu mateřských školek, základních a zvláštních škol, dětských domovů a kojeneckých ústavů. Spolupracuje také s Českým paralympijským výborem na charitativním projektu EMIL a zařadila se do projektu KLOKÁNEK na podporu týraných a opuštěných dětí. Těm již od roku 2006 pravidelně přiváží vánoční dárky a pomáhá tak jejich malým svěřencům prožít radostnější Vánoce. EFKO získalo následující ocenění - FOR TOYS 2010 - cena GRAND PRIX za IGRÁČKA. V roce 2011 obdrželo čestné uznání v rámci projektu VIZIONÁŘI 2011.

 

Ocenění bylo uděleno za oživení tradičních dětských hraček IGRÁČEK a uvedení na trh nové série, která využívá nejnovějších poznatků z oblasti didaktiky a dětské psychologie. Projekt VIZIONÁŘI organizuje sdružení Czech Inno pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. EFKO získalo v roce 2012 ocenění v soutěži „Českých 100 nejlepších" za strategickou hru ABAKU, kterou doporučuje rovněž Mensa ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Univerzita Karlova. Rok 2013 přinesl označení „Správná hračka" 2013 za kreativní stavebnici ROTO START a za rodinnou společenskou 3D hru Jožin z bažin a ocenění Nejlepší novinka roku 2013 za rodinnou společenskou 3D hru Jožin z bažin v kategorii Hry, puzzle a karty. V roce 2014 získala firma ocenění „Správná hračka" 2014 pro soubor oblíbených her Moje první hry. Poslední ocenění, které Efko dostalo za MultiGO byla cena Grand Prix na veletrhu For Toys.

 

Více informací naleznete na: www.efko.cz.