pondělí 20. květen 2019 0:00

Pozvánka: Den s Kukangem

Ať žije Kukang! Přijďte se v sobotu 8.6.2019 do Stanice Přírodovědců, Drtinova 1a v Praze seznámit s kukangem – outloněm váhavým, jedním z nejroztomilejších a nejohroženějších zvířat. Čekají na vás soutěže o krásné ceny, workshopy a skvěle občerstvení.
Také se můžete těšit na módní přehlídku s herečkami Terezou Brodskou, Klárou Trojanovou, Veronikou Čermák Mackovou a Bárou Mudrovou. Zapojte rodinu do zábavného i vzdělávacího programu nejen s outloní tématikou. Děti zabaví spousta aktivit a her na téma KUKANG - jeho zajímavý ale nelehký život.

 

Dospělí získají informace od špičkových českých ochranářů, kteří vedou THE KUKANG RESCUE PROGRAM v Indonésii. Všechny vás pobavíme v 16:00 velkou módní přehlídkou charitativního sekáče MOMENT CHARITY SHOPS, z jehož zisků financujeme záchranné projekty ohrožených druhů zvířat. Inspirovat v trendech oblékaní vás budou herečky Tereza Brodská, Klára Trojanová,Veronika Čermák Macková, ředitel Zoo Liberec David Nejedlo, Barbora Mudrová, Sára Affašová, Ljuba Krbová a další.

 

Hudbu pro modely a modelky namíchá legendární DJ Robot. V krásné zahradě v centru je stálá expozice zvířat, dětské hřiště, relaxační zóny a anglická zahrada. Zveme také na skvělé občerstvení po celý den: bábovky, štrůdly, muffiny, domácí pomazánky, káva a zdravé limonády.

 

Čekají na vás soutěže, workshopy a krásné ceny. Akci pořádá nezisková organizace CCBC, členové českého týmu organizace THE KUKANG RESCUE PROGRAM a charitativní obchod s módou MOMENT CHARITY SHOPS. AKCE SE KONÁ 8.6.2019 OD 14:00 DO 18:00 A VSTUPNÉ JE 50 KČ.

 

Výtěžek ze vstupného a dobrovolných příspěvků bude věnován na záchranu outloňů v Indonésii. Kukang je indonéský název pro chráněný druh poloopice outloně váhavého Nycticebus coucang. Cílem programu je ochrana tohoto druhu v Indonésii, se zaměřením na oblast severní Sumatry, kde se tento druh přirozeně vyskytuje.

 

Outloni váhaví patří v současné době podle Červeného seznamu ohrožených druhů IUCN mezi druhy ohrožené vyhubením a jsou tzv. Absolutně chráněným druhem. Jakékoli obchodování s tímto druhem je zakázáno, přesto je to jeden z nejvíce obchodovaných druhů savců v Indonésii. Převážně je ilegálně prodáván jako domácí mazlíček.

 

Více informací na webových stránkách: http://www.kukang.org/cz/, o programu The Kukang Rescue Program http://www.moment-ops.cz/, o charitativním obchodu Moment www.ccbc.cz, o aktivitách CCBC https://www.facebook.com/events/549741955550834/, Facebookovská událost