pátek 26. říjen 2018 0:00

Kam vyrazit na Halloween a dlabání dýní? Určitě do trojské botanické zahrady

O tom, že vydlabaná dýně s hořící svíčkou vykouzlí úsměv na každé dětské tváři, se přesvědčíte během oslavy svátku Halloween, jenž se v Botanické zahradě hl. m. Prahy slaví už tradičně poslední říjnový den.

Dlabání dýní je starou keltskou tradicí, pokračovat v ní můžete v trojské botanické zahradě 31. října od 16.00 do 19.00. Letošní Halloween se bude tradičně odehrávat v duchu dlabání dýní a opékání špekáčků. Pro menší i větší děti budou do setmění připraveny soutěže a drobné úkoly s halloweenskou tématikou. Večer vyvrcholí v 18 hodin průvodem Ornamentální zahradou.

 

Na Dýňovém náměstíčku bude pro děti i dospělé připraven stánek se speciálním pískem na tvoření, malování na obličej a letos nově také stánek s dřevěnými hračkami i se střelnicí pro střelbu s kuší. K zakoupení budou i halloweenské atributy - klobouky, meče apod. Občerstvení zajistí kromě Bistra Botanická na talíři také Zámecká pekárna, stánek se svařeným vínem, nealko punčem i stánek se sýry. Návštěvníky přivede na místo konání halloweenská cesta zdobená dýněmi a strašidly, které k Halloweenu patří.

 

Dýně na dlabání budou k zakoupení na místě, nástroje na dlabání budou k dispozici, možné je donést si i vlastní.

 

V rámci tohoto dne si návštěvníci budou moci také prohlédnout i dvě výstavy - Výstavu dýní, která je prodloužena až do 31.10.2018

- Výstava pro všechny smysly, která je prodloužena také a to až do 4.10.2018