pondělí 26. srpen 2019 0:00

Jaké byly první dojmy Muže roku2019 Vojtěcha Urbana bezprostředně po soutěži?

Celostátní finále jubilejního 20. ročníku soutěže Muž roku 2019 se uskutečnilo v pátek 23. srpna 2019 v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. O tituly nejkrásnějších mužů v České republice a možnost účasti na světových soutěžích mužské krásy bojovala dvanáctka urostlých mužů – finalistů soutěže Muž roku 2019, kteří byli vybráni zvíce jak 900 uchazečů.

Organizace soutěže a slavnostního galavečera se tradičně ujal prezident soutěže David Novotný za podpory CAST ME Praha, ART4Promotion a Města Náchod.

 

Adepti na titul se představili ve třech disciplínách: představení a rozhovory se známými osobnostmi, ve volných disciplínách a promenádě v plavkách a trenýrkách značky DMXgear s brýlemi Optika Slavíková. K závěrečnému vyhlášení pak nastoupilo všech dvanáct finalistů v decentních oblecích od firmy Koutný Prostějov.

 

V porotě zasedli například herečky Eva Hrušková, Zuzana Bubílková, Barbora Mottlová, Jitka Sedláčková, Ilona Svobodová, Jitka Asterová, houslistka Markéta Muzikářová, herec Jiří Krampol, Pavel Trávníček, zpěvák Bohuš Matuš, Tomáš Savka, Muž roku 2016 Josef Kůrka, Muž roku 2017 Matyáš Hložek, Mister International Trinh Van Bao, starosta města Náchod Jan Birke, senátor Martin Červíček a další významné osobnosti z kulturního, společenského a politického života.

 

Porotci rozhodli takto:

Titul Muž roku 2019 – Mister International CR získal Vojtěch Urban–číslo 11, podnikatel, 26 let, Vsetín

Titul 2. Muž roku 2019 – Mister Supranational CR získal Jan Solfronk–číslo 6, lektor, 29 let, Jablonec nad Nisou

Titul 3. Muž roku 2019 – Man of the World získal Immanuel Adenubi–číslo 9,student, 21 let, Praha

 

Na světovou soutěž Mister Universe Model odletí finalista číslo 4 Lukáš Moučka z Krupky a na světové soutěži Mister Global bude Českou republiku zastupovat finalista s číslem 10 Jiří Hemelka z Prostějova.

 

„Na to, že jsme se na finále půl roku připravovali, galavečer hodně rychle utekl. Bylo to docela namáhavé se fyzicky i psychicky koncentrovat pouze na finálové 2 hodiny, ale stálo to za to. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že jsem získal titul Muž roku 2019, ale pak jsem si ten okamžik vychutnal a vryldo paměti. Jsem šťastný," uvedl bezprostředně po soutěži nový Muž roku 2019 Vojtěch Urban, který na půl roku vymění svoje auto za luxusní Peuegot 3008 od firmy Autostyl Trutnov.


Dojemný okamžik k 20. ročníku připravili pro prezidenta soutěže Davida Novotného kamarádi, zpěváci a přátelé, kteří se na soutěži Muž roku podílejí nebo podíleli. Písničkový videoklip a dort Davida rozplakal a dojatý pořadatel soutěže nestačil děkovat.

 

„Pro mne to byl neskutečný večer. Klip a dort mě opravdu hodně dostal, takhle jsem na veřejnosti ještě nikdy neplakal, ale v ten okamžik jsem se za slzy vůbec nestyděl. Ještě jednou všem moc děkuji. Jsem také spokojený s tím, jak porota rozhodla. Vůbec nepochybuji o tom, že vítězové budou důstojnými reprezentanty na světových soutěžích. Myslím, že to byl hodně silný ročník a kluci byli vzorní v přípravě. Za to jim děkuji,"řekl David Novotný a přiznal, že pár dní už zase začne pracovat na dalším ročníku soutěže Muž roku.

 

Další překvapení si nachystal Václav Kršňák – finalista číslo 2. Po volné disciplíně požádal svoji přítelkyni o ruku a přímo na jevišti, před plným hledištěm divadla v Náchodě, se zasnoubil. „Dlouho jsem to chystal. Jsem rád, že jsme všichni tajemství udrželi a pro moji přítelkyni to bylo opravdu překvapení a nezapomenutelný zážitek. Řekla ano, tak co si mohu více přát," uvedl Vašek Kršňák.

 

Na podiu secesního Městského divadla v Náchodě se vystřídali umělci Eva Burešová, Anna Slováčková, Michaela Nosková, Dalibor Janda s dcerou Jiřinou, Tereza Mašková, Nelly Řehořová, Ilona Csáková, Marian Vojtko či Daniel Hůlka.

 

Celý program, jehož přenos jste mohli sledovat na facebookových stránkách televize Prima a Top Staru, tradičně moderovala dvojice Karel Voříšek a Klára Doležalová v šatech od návrhářky Valentiny Armandi.

 

Páteční finále 20. ročníku soutěže Muž rokuse konalo v rámci akce Den dobrých skutků v Náchodě. Sobotní večer pak patřil v náchodském divadle charitativnímu koncertu Den dobrých skutků – koncert známých tváří, kde vystoupili Hana Křížková, Pepa Vágner, Anna Julie Slováčková, André Tatarka, Marián Vojtko, Marcela Březinová, Ilona Csáková, Edita Randová, Anna Jiřina Jandová, Michaela Nosková, Dáša Zázvůrková, Jitka Sedláčková, Bohuš Matuš, Peter Pecha, Tomáš Savka, Radim Flender.

 

Celý výtěžek z obou akcí půjde na charitativní účely, mimo jiné, i pro handicapovaného Muže roku 2009 Martina Zacha.