čtvrtek 12. listopad 2015 0:00

Sandra Nováková zářila na party těsně před porodem

Řada známých tváří se sešla na gurmánském večeru při příležitosti představení ojedinělé aplikace Prague Cuisine a restaurace Aromi v nových prostorech. V oblíbené italské restauraci, která se přestěhovala na Náměstí Míru, jste mohli potkat všechny milovníky nejen dobré kuchyně, ale také moderních technologií. Sandra Nováková, která dorazila s přítelem perfektně barevně sladěná, Dominicu Jamesovi pokřtila aplikaci Prague Cuisine.

Vzhledem k tomu, že momentálně nemůže pít alkohol a večírků ji moc neužije, ráda zkouší nové restaurace a aplikace Prague Cuisine je jí skvělým průvodcem. Termín má za necelé dva týdny.

 

Emma Smetana dorazila přímo z letiště. 14 dní si užívala s přítelem Jordanem v New Yorku a na party dokázali, že spekulace o jejich rozchodu jsou totální nesmysl. Emmě bohužel nepřilétl z přestupu v Paříži kufr, takže na poslední chvíli řešila svůj make up i outfit. Vše nakonec dopadlo na výbornou. Emma akci moderovala dvoujazyčně a všechny přítomné překvapila svou perfektní znalostí světových jazyků.

 

Moderátorka Petra Svoboda jako zaměstnané matka velmi oceňuje vše, co jí usnadní práci a z nové aplikace Dominica Jamese, přes kterou si jednoduše může zarezervovat místo v restauraci byla proto nadšené. Finalistka České miss Andrea Kalousová od šéfkuchaře restaurace Riccarda Lucqueho již před časem vyhrála kurz vaření v jeho kuchařské škole Laboratorio a včera přišla ochutnat, jestli se jim doma v kuchyni daří alespoň podobně. Marta Jandová s otcem Petrem Jandou jsou vyhlášení gurmáni a na podobné akci nemůžou chybět, stejně tak.

 

Více o aplikaci Prague Cuisine, průvodci po pražských restauracích

 

Webová aplikace Prague Cuisine bude informovat o aktuálním gastronomickém dění "Rádi bychom uvedli dosud nepoznané kulinářské zážitky i koncept do místního gastronomického prostředí," říká Dominic James, autor knihy Prague Cuisine publikované v květnu letošního roku. „Chceme zkrátka zprostředkovat vzrušující kulinářské zážitky, které jsou zároveň zábavné; interaktivní večeře s hosty, pop-up restaurace, záhadné, tzv. Mystery Dinners, workshopy apod. To jsou jen některé z akcí, které se chystáme uvádět." Zákazník si může restauraci přímo zarezervovat prostřednictvím aplikace či zakoupit některý ze zážitků.

 

Restaurace pomocí aplikace představují široké veřejnosti různorodé gastronomické koncepty. Součástí aplikace Prague Cuisine bude i tzv. „Supper club", prostřednictvím kterého představí zajímavé interaktivní gastronomické události.

 

První interaktivní gastronomická událost s názvem „Jana a Honza se berou" se bude konat v nově otevřené restauraci Riccarda Lucqueho - Aromi v únoru příštího roku. Programem tohoto večera je inscenovaná svatba dvou potrhlých rodinek, kterou budou moci účastníci nejen sledovat, ale také se stát její součástí. Kromě slavnostního menu si budou účastníci užívat večer plný překvapení, komických výstupů a rodinných dramat od tradičního rozbíjení talíře až po únos nevěsty.

 

Více o Aromi v nové lokalitě

 

Aromi je italská fine dining restaurace v nových prostorech v Praze, s novým konceptem a novým menu. Italský restauratér Riccardo Lucque nechal po deseti letech úspěšného provozování gastronomického byznysu Aromi dospět a proměnit ji do nového, moderního stylu.

 

Klíčovým bodem a hlavní dominantou nového prostoru je otevřená kuchyň, celá ve skle a mramoru. „Kuchyň pro mne vždy byla středobodem každého italského domu či domácnosti. Italská máma tam jako každá správná hospodyňka tráví celé dny a díky tomu je to nejpřátelštější místo v domě. Nová Aromi mi se svou otevřenou kuchyní připomíná můj domov," říká Riccardo Lucque.

 

Koncept se proměnil a nová Aromi je nejen italská fine dining restaurace, ale také bistro se snídaňovou nabídkou, kde si můžete vychutnat odpolední kávu s dezertem z dílny italského cukráře.

 

Krom toho, že si Aromi zachovala své zaměření na čerstvé ryby a mořské plody, je nové menu restaurace i bistra složeno z pečlivě vybraných tradičních italských jídel v moderním pojetí.