úterý 8. září 2015 0:00

Kerestešová, Solaříková, Kalousová a Kašáková na běžeckém závodě

Závod, který tradičně láká stovky sportovkyň, si letos nenechaly ujít ani běžkyně z řad celebrit. Zdolat pětikilometrovou trasu se vydaly herečky Andrea Kerestešová a Patricie Solaříková, finalistka České Miss 2014 Veronika Kašáková a letošní Česká Miss World Andrea Kalousová. Nejlépe si přitom vedla právě Andrea Kalousová, která adidas Běh pro ženy dokončila ve výborném čase 27:39.

Podvečerní běh centrem Prahy Andreu nadchnul natolik, že uvažuje o pravidelné účasti na běžeckých závodech. „Moc jsem si to užila, atmosféra byla neskutečná. Nečekala jsem takovou energii od fanoušků kolem trati. Všichni nás povzbuzovali, tak jsem se nechala vyburcovat k mému dosud nejlepšímu času," popsala bezprostřední dojmy ze svého prvního závodu.

 

„Běželo se mi jako na obláčku díky lidem i díky mým úžasně pohodlným běžeckým botám," zhodnotila Andrea Kalousová průběh pětikilometrového běhu. Andrea Kerestešová, která doběhla jen pár minut poté, si své adidas Ultra Boost také pochvalovala. „Jsou to skvělé boty! Vůbec v nich necítím staré zranění ze snowboardu, takže jsem si celý závod mohla naplno vychutnat," nechala se slyšet.

 

Její kolegyně Patricie Solaříková sbírala první zkušenosti z běžeckého závodu. „Byl to pro mě úplně nový zážitek, nikdy předtím jsem žádný běh neabsolvovala a dnes to bylo úplně super. Běhání na pásu mě nebaví, ale proběhnout se prázdnou Prahou je něco úplně jiného. Dala jsem si cíl, že celých pět kilometrů uběhnu bez zastavení a to se mi podařilo, i když po prvních pěti minutách jsem už nemohla. Pak ale tempo trochu polevilo a najednou jsem měla čtyři kilometry za sebou a věděla jsem, že to dám," popsala svoje dojmy z trati.

 

Modelce Veronice Kašákové pokazila dojem ze závodu horečka, i přes kterou se na trať odhodlaně vydala. „Nechtěla jsem se vzdát předem a tak jsem do závodu nastoupila. Pomohla mi podpora fanoušků podél trati i ta závodní atmosféra a běžkyně kolem mě. Zúčastnila jsem se a to se počítá. Je to skvělá akce, tak doufám, že se za rok budu moct běžet znovu a zdravá," plánovala v cíli.

 

Účastí v závodě tedy s běháním hvězdná čtyřka nekončí. Andrea Kerestešová, která se nyní chystá do USA, si bere běžecké boty s sebou a těší se na výběhy s výhledem na moře. „Moji účast v závodě jsem brala jako důvod, proč znovu začít s během, kterému jsem se dříve intenzivně věnovala. Moc jsem si adidas Běh pro ženy užila, atmosféra byla skvělá po celé trati, lepší akci jsem si pro návrat k běhání ani nemohla vybrat," uvedla herečka po závodě.