čtvrtek 19. duben 2018 0:00

Michal Viewegh představil novou knížku

Muž a žena – nejnovější dílo oblíbeného spisovatele Michala Viewegha je od dubna 2018 připraveno na cestu ke čtenářům. Obsahuje 2 novely, ve kterých se autor svým typickým jemně ironickým způsobem zabývá – jak jinak – vztahy mezi muži a ženami.

První novela s názvem „Family Frost“ je o rozvedeném zkrachovalém restauratérovi Vincentovi. Rozváží mražená jídla, miluje své dcery a má problematický vztah se svou matkou, která nesnáší muže. Vincent by rád poznal svého utajeného otce. Jak se děj zamíchá vám už prozrazovat nebudeme.

 

Druhá novela „Čarodějka z Křemelky“ popisuje život krásné Dominiky, která umí číst myšlenky. Ano, námět je fantaskní, ale děj je realistický. Dominika pracuje jako výkonná asistentka ředitele velké stavební firmy a šéf její nadpřirozené schopnosti využívá při jednáních s obchodními partnery. Ovšem nejčastěji si hlavní hrdinka v hlavách mužů „čte“ o sexuálních představách s její osobou, což jí není zrovna příjemné. Pozná pravou lásku? A lze žít s někým, o kom víme úplně všechno?

 

Autor svoji knihu pokřtil 4. dubna v Paláci knih Luxor, kde zároveň oznámil, že přechází k nakladatelství Ikar. Na krátké tiskové konferenci se zmínil o svých pracovních metodách i o tom, jak relaxuje. Při práci na knize prý stráví denně až 10 hodin u počítače a rád se pak osvěží procházkou nebo si odpočine při sledování akčních filmů. Čím jsou hloupější, tím lépe. A jeho oblíbeným hrdinou je - Bruce Willis.

 

Muž a žena je kniha svěží, hravá a vtipná a kdo čte rád Viewegha, by si jí neměl nechat ujít.