pondělí 20. listopad 2017 0:00

Nejkrásnější hasičkou je úspěšná slovenská tanečnice

Krásná sedmnáctiletá brunetka z Petrovej Vsi, Slovenka Nikola Kumpanová je novou vítězkou soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017 a má i svůj mužský protějšek. Hasičem roku se v noci z pátka na sobotu stal v pražském Top hotelu pětadvacetiletý fešák Pavel Andráško. Zatímco Nikola je dobrovolnou hasičkou, Pavel je profesionálním hasičem.
Je opravdu takovým mužem, kterého známe z katastrofických filmů, kde hasiči zachraňují oběti z hořících výškových budov, má za sebou desítky požárních zásahů. Oběma přineslo štěstí číslo 1, které je provázelo celou soutěž.

 

Nejkrásnější Hasička, slovenská kráska Nikola Kumpanová je 170 centimetrů vysoká, studuje Obchodní akademii v Senici na Slovensku, jedenáct let tancuje v taneční skupině Endy a jejím snem je pracovat jako modelka. Věří, že díky soutěži krásy dostane příležitost. "Je to vůbec poprvé, co jsem šla po přehlídkovém mole a musím přiznat, že jsem měla velkou trému. Pár focení za sebou mám, ale nic velkého profesionálního. Moc bych si přála se v modelingu více uplatnit," prozradila Nikola.


"Jsem hrozně dojatá, byl to pro mě úžasný zážitek. Věřím, že mi to přinese do života spoustu nového," řekla.


Hasičskému sportu se věnuje několik let. "Jsem dobrovolná hasička, běhám pravý proud za sbor dobrovolných hasičů Letničie, jezdíme na soutěže a to mě hrozně baví. Už jako devítiletá jsem chodila na tréninky za Plamen v Petrovej Vsi. Je to úžasný adrenalin, moc mě baví trávit čas s našimi hasičkami," dodala Nikola, která u poroty zabodovala jednoznačně i přes svoji indispozici. Bojovala s horečkou a během finále měla teplotu přes 38 °C.

 

Nikola je víc jak rok zadaná a zamilovaná do svého trenéra v hasičském sboru. Naopak dámy mají šance u nového Hasiče roku Pavla Andráška. "Přítelkyni nemám, uvidíme, co se teď stane. Snad se těch zpráv neleknu," prozradil vítěz soutěže Hasič roku. Stejně jako Nikola nemá zkušenosti v modelingu, ale ani na ně nečeká. "Byla to premiéra a pokračovat v tom myslím nebudu. Budu se dál věnovat své práci hasiče," dodal.

 

Slavnostní večer Miss Hasička ČeskoSlovensko moderovali Libor Bouček a Daniela Písařovicová. Během večera vystoupili Monika Absolonová, Natálie Grossová, La Gioia a Petr Kotvald. V porotě zasedly Eva Perkausová, Nikol Švatnerová, modelka Kateřina Votavová a Miss Face 2016 a čerstvá 5. nejkrásnější žena světa Nikola Uhlířová, která se před pár dny vrátila z 3. největší soutěže světa Miss Grand International.

 

Soutěž Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku je soutěž, která je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky a hasiče, kteří jsou členy v některé zastřešující hasičské organizaci, například Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků atd. a to minimálně po dobu 12 měsíců. Soutěží chtějí organizátoři zvýšit povědomí o činnostech SDH v obcích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou hasičskou základnu.