čtvrtek 27. září 2018 0:00

3 tipy pro obnovu růstu vlasů

Příčin nadměrného vypadávání vlasů můžu být hned několik. Obvykle za to mohou hormony, narušená rovnováha vlasového cyklu nebo prostě a jednoduše špatná péče o vlasy. A přestože existuje velké procento případů, kdy je obnova růstu vlasů běh na dlouhou trať, my pro vás máme tři tipy, které vám v tomto boji pomohou.

1) Vyvážená strava je základ

 

Říká se, že jsme to, co jíme. A přestože tato věta celý proces podstatně zjednodušuje, je bez debat pravdivá. Péče o vlasy a vlasovou pokožky totiž opravdu začíná u toho, co jíte.

 

Základem je tedy strava bohatá na ovoce, zeleninu, bílé maso a ryby. Pro vlasy prospěšné potraviny jsou poté konkrétně například sójové produkty, brokolice, fazole, ořechy, játra, pohanka, rýže, avokádo, vejce či skořice. Jednoduše řečeno, váš jídelníček by měl být pestrý, vyvážený a skládat by se měl z co nejčerstvějších potravin. Naopak, omezit je třeba průmyslově zpracované potraviny, které tělu nedávají nic dobrého a jejich užitek je nulový.

 

2) Potraviny, které pomáhají i zvenčí

 

Potraviny však nemusíte jen konzumovat. Z některých z nich totiž můžete udělat i masky na vlasy v pohodlí domova. Účinná je například maska z vajec a zeleného čaje. Tyto dvě suroviny jednoduše smíchejte, naneste na vlasy a nechte alespoň půl hodiny působit pod ručníkem. Při vymývání si ovšem dejte pozor na to, aby voda nebyla moc teplá. Vejce by se tak mohlo srazit a z vlasů byste jej poté dostávali podstatně hůř. Obdobně působí i maska na vlasy z kávy. Přelijte namletou kávu vodou, sceďte a ponechejte si k užitku jen lógr.

 

Ten poté můžete smíchat například s medem a se skořicí. U skořice ovšem velmi opatrně, ne každý ji na pokožce hlavy snese. Nechte působit opět alespoň 30 minut a poté spláchněte. Pokud se vám nepovede dostat z hlavy všechna zrníčka kávy, nezoufejte. Ze suchých vlasů je poté hravě vyčešete. Zrychlený růst vlasů a tvorbu nových vlasů zaznamenáte i po pravidelném používání ricinového oleje. Pár kapek můžete přidat do výše zmíněných masek nebo i do vašeho oblíbeného šamponu.

 

3) Používejte vhodnou vlasovou kosmetiku

 

V dnešní době, kdy v drogeriích najdeme desítky nejrůznějších druhů šamponů a kondicionérů, může být těžké se zorientovat. Základem je ale kvalitní vlasová kosmetika určená pro váš problém. Za nás můžeme doporučit řadu Kapillixine od vlasové kosmetiky Nouvelle. Ta obsahuje například šampon Energy care, který je určen proti vypadávání vlasů a zároveň obnovuje hustotu vlasů a regeneruje vlasovou pokožku. Účinné jsou ale také ampulky Control ultra drops, které stimulují, hydratují a vyživují vlasové kořínky.