neděle 22. říjen 2017 0:00

Nový obchod LUSH v OC Nový Smíchov

20. října se rozvonělo přízemí v obchoďáku Nový Smíchov britskou přírodní kosmetikou Lush. Firma zde otevřela nový obchod plný produktů pečujících o naši pleť, vlasy i celé tělo. Výrobky Lush jsou z přírodních ingrediencí, bez syntetických konzervačních přípravků a netestované na zvířatech.

V obchodě Lush najdete čerstvou, ručně vyráběnou kosmetiku – a to převážně bez „chemie“. Pro prodloužení trvanlivosti jsou produkty bez vody nebo s minimem vody, a pokud potřebují konzervanty, tak se aplikují hlavně ty přírodní - třeba česnek nebo med. Krásné barvičky jsou z rostlin - například z borůvek, červené řepy nebo gardénie.

 

Třpytky jsou vyráběné z mořských řas nebo minerálů. Používají se pouze přísady nepocházející ze zvířat. Dalším sympatickým krédem firmy Lush je zřeknutí se palmového oleje. Ve výrobcích nalezneme olej olivový, kokosový, řepkový, levandulový, růžový a v některých případech i arganový. Také je často používáno bambucké nebo kakaové máslo.

 

Lush nakupuje výhradně v systému Fair trade a u společností, které své produkty netestují na zvířatech. I v obalové technice se projevuje ekologické zaměření. Množství výrobků je v tuhé podobě a není nutné pro ně vyrábět obaly na ty zbylé se používají obaly recyklovatelné. Zajímavou a stylovou obalovou alternativou jsou bavlněné šátečky nebo šátečky z recyklovaných PET lahví.

Škála výrobků Lush je opravdu široká - mýdla, pleťové a tělové krémy, čistící kosmetika, šampony, kondicionéry, deodoranty, dekorativní přípravky, tabletky a prášky na zuby, parfémy atd. Atraktivní jsou krásně barevné a voňavé koupelové bomby. Novinkou jsou Jelly Bombs, které proměňují vodu v želé a to zvláční pokožku. 

 

V současnosti je v prodeji kromě tradičních výrobků i nová kolekce vánoční a haloweenská. Vše si můžete prohlédnout i objednat na https://www.lushcz.cz/. 

 

Kromě Nového Smíchova naleznete další obchod Lush v obchodním centru Palladium Praha. V České republice jsou zatím otevřené pouze 2 kamenné obchody. Doufejme, že časem se jejich počet ještě rozroste. 

Nezbývá než popřát nově otevřenému obchodu úspěšný rozvoj a mnoho spokojených zákazníků.