sobota 21. duben 2018 0:00

Panasonic slaví 100 a 60 výročí

Společnost Panasonic byla založena v roce 1918 a za 100 let své existence se vypracovala na světového lídra ve vývoji elektronických technologií pro oblasti bydlení, automobilového průmyslu a především spotřební elektroniky. Zakladatel firmy Konosuke Matsushita začínal s nápadem na rozdvojku, když jako mladý chlapec viděl v japonských chatrčích jen jeden kabel a jednu žárovku. V roce 1918 založil vlastní firmu, která se stala Panasonicem.

Panasonic patří k předním světovým výrobcům klimatizačních systémů. První klimatizační jednotku vyrobil již v roce 1958 a tedy v letošním roce slaví divize Heating & Cooling, která se specializuje na vytápění a klimatizace, 60 výročí.

V roce 2018 přichází Heating & Cooling s řadou novinek. Například přechází na chladivo R32, které nabízí řadu významných výhod oproti směsným chladivům - má vyšší efektivitu a současně mnohem nižší dopad na globální oteplování.

 

Další novinkou je technologie Nanoe X, která dokáže kontrolovat a zneškodňovat v ovzduší nejrůznější alergeny, viry, bakterie i plísně. Řídící systém Panasonic Aquarea Service Cloud byl rozšířen o platformu B2B umožňující zajištění služeb specializovaných firem s možností detailního dohledu na zařízení a identifikaci i odstranění poruch.

 

Divize Heating & Cooling společnosti Panasonic klade důraz na funkční a moderní design svých výrobků i na dodržování nejpřísnějších standardů a norem – především pokud jde o vysokou energetickou účinnost, snižování ekologické zátěže a hlučnost