pátek 4. březen 2016 0:00

Hi Tech Tip: Limitovaná edice OM-D E-M10 Mark II

Pokaždé, když Olympus oznamuje novou limitovanou edici OM-D, fanoušci designu už vědí, že je čeká nevšední vizuální potěšení.Limitovaná edice OM-D E-M10 Mark II nabízí všechny technologické vychytávky oceněného OM-D E-M10 Mark II, ale od svých jmenovců se odlišuje novým, pozoruhodným designem. Unikátní hnědá Fox Brown a samotná textura dělají z tohoto fotoaparátu sběratelský kousek.

Limitovaná edice přichází také s prémiovým koženým popruhem a barevně sladěnou stříbrnou krytkou objektivu, doplňující jeho kompaktní a lehkou konstrukci.Na celém světě bude k dispozici pouhých 3 500 kusů OM-D E-M10 Mark II v limitované edici. Na pulty prodejen dorazí v březnu 2016 v sadě s objektivem M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake Zoom.

 

Hnědá barva je opět in


Původní OM-D E-M10 Mark II se stal etalonem praktického fotografování a mobility za rozumnou cenu, dostupnou nové generaci nadšených amatérských fotografů. Pozoruhodný vzhled limitované edice posouvá tuto laťku na ještě vyšší úroveň. Speciální barevné provedení Fox Brown krásně podtrhuje lesklý chrom a vroubkované hrany masivních voličů. On/Offvypínač a centrálně umístěný hledáček ještě více umocňují zážitek při fotografování z ruky, který ocení každý zanícený fotograf.

 

Forma sladěná s funkcí
Designové rysy limitované edice OM-D E-M10 Mark II mají příchuť tradice, ale technologická výbava je pro tento segment skutečně převratná.Za elegantními přepínači, voliči a konturami celokovového těla skrývá limitovaná edice některé z nejvýkonnějších technologií, které může řada OM-D nabídnout. Fotoaparát je vybaven v těle integrovanou 5osou stabilizací obrazu, umožňující i při slabém osvětlení ostré fotografie a plynulá videa natáčená za pohybu a z ruky. 5osá stabilizace obrazu funguje bez ohledu na připevněný objektiv a umožňuje prodloužit expozici až o čtyři kroky**. Při fotografování s velkými teleobjektivy nabízí rychle odnímatelný grip ještě více stability.Dalším bonusem pro filmaře je záznam časosběrného videa ve 4K rozlišení, což vám umožní zachytit a přehrát běžným okem nezachytitelný pohyb v ultra-vysokém rozlišení.

 

Plnoformátový elektronický hledáček(EVF)


Stejně jako E-M10 Mark II,disponuje i limitovaná edice velkým a rychlým elektronickým OLED hledáčkem s rozlišením 2 360K bodů a bezkonkurenčním 100% pokrytím zorného pole.EVF zobrazuje kompletní škálu manuálních nastavení a volitelné efekty v reálném čase, takže máte plnou kontrolu nad účinkem manuálních nastavení.Opět je zde velká výklopná dotyková LCD obrazovka s úhlopříčkou 3 palce, umožňující nastavit prstem bod zaostřenípři současném pohledu do hledáčku. Povrchová úprava odolná proti otiskům pomáhá zachovat mimořádně estetický vzhled fotoaparátu.

 

Sladěné objektivy a doplňky


Majitelé limitované edice mohou ještě vylepšit mimořádný vzhled svého OM-D řadou doplňků, které ladí s hnědou barvou a koženým povrchem. Prémiová brašna OM-D Messenger,vyrobená z hnědé kůže a šedého plátna, je každým coulem stejně stylová, jako samotný E-M10 Mark II v limitované edici.A nová brašna OM-DMessenger Minibyla uvedena na trh v pravý čas, spolu s představením limitované edice. A samozřejmě je zde také více než 40 prvotřídních objektivů Micro Four Thirds, pokrývajících kompletní rozsah ohniskových vzdáleností a kategorií, od amatérů po profesionály.

 

Jako každý nový fotoaparát Olympus, přichází i limitovaná edice OM-D E-M10 Mark II LE v případě registrace na portálu Můj Olympus s šestiměsíčním prodloužením záruky nad rámec zákonné dvouleté záruky***.

 

Doporučené příslušenství:


> Kožená brašna OM-D Messenger– Ušitá na míru pro fotoaparáty a objektivy OM-D, s dvoubarevnou elegancí klasické městské brašny. Součástí je sladěný popruh přes rameno.


> Kožená brašna OM-D Messenger Mini– Stejný styl jako větší varianta. V šedém plátně a hnědé kůži, s dostatkem místa na tělo fotoaparátu a druhý objektiv.


> Grip ECG-3–Usnadňuje pevné uchopení fotoaparátu, zejména při použití větších teleobjektivů.Díky systému rychlého odejmutí jej lze rychle nasazovat a odnímat za pohybu.


Kompletní seznam vlastností, funkcí a příslušenství limitované edice OM-D E-M10 Mark II naleznete na webových stránkách Olympus.


** V souladu se směrnicí CIPA, kdy je korekce prováděna ve dvou osách (nahoru/dolu a do stran)


*** Šest měsíců nad rámec zákonné záruky v zemi zakoupení.