neděle 27. říjen 2019 0:00

Imitace tkanin, luxus laku i secesní styl…

…interiérová dveřní křídla představují novinkové povrchy a modely, které spojuje tradiční dřevěná konstrukce, originální povrchová textura i jemná elegance – dovolte nám představit dveře FUTURE, ELEMENT, QUADRIO.

FUTURE

 

Novinkové dveře FUTURE zaujmou především svým unikátním povrchem Square s texturou lněné tkaniny, a to hned ve čtyřech barevných odstínech – beige, white, grey a shadow. „Odolný CPL laminát poskytuje možnosti imitovat různé přírodniny jako je dřevo nebo kámen. U dveří FUTURE je díky speciálnímu zpracování dosaženo povrchu, který věrně napodobuje len. Imitace tkanin se v poslední době výrazně prosazují v oblasti interiérového designu, a tak je přirozené, že se tento trend nabízí i u interiérových dveří,“ říká Pavel Hajný, manažer interiérových dveří VEKRA.

 

CPL laminát je ale oblíbený zejména díky svým praktickým vlastnostem - výborná odolnost proti mechanickému poškození, stálobarevnost a snadná údržba. Velmi dobře tak dveře s povrchem z CPL laminátu budou sloužit i v domácnostech s malými dětmi či domácími čtyřnohými mazlíčky, aniž by ubíraly možnost vyladit si interiér designově. V nabídce jsou kromě plného křídla také varianty s prosklenou výplní.

 

ELEMENT

Matný lakovaný povrch v bílé dodá prostoru eleganci a exklusivitu. Ovšem není lak jako lak…

 

„Aby byl lak na dveřích VEKRA mimořádně odolný, nanášíme jej ve čtyřech vrstvách s mezikrokem broušení. Následuje jeho vytvrzení pomocí UV záření, čímž lak získá výbornou barevnou stálost. U našich interiérových dveří dodáváme vždy matný lak, na kterém nejsou vidět otisky prstů, a to je vlastnost, kterou oceníme zejména při jejich údržbě,“ vysvětluje Pavel Hajný z VEKRY. Díky možnosti kombinovat prosklení a frézovanou V-drážku na ploše dveřního křídla, poskytují dveře ELEMENT široké možnosti individuálního designového provedení.

 

QUADRIO

Fazetové kazety a secese… to vždy patřilo k sobě a ve spojení s lakovaným povrchem v hlubokém matu jde o velice nadčasové řešení. „Matný lakovaný povrch ve dvou odstínech bílé (zářivě bílé a smetanové) jsme využili i pro dveře QUADRIO. Plné či prosklené fazety jsou precizně ručně broušeny, což ještě více zvedá hodnotu tohoto dveřního křídla. Ale tím originalita provedení zdaleka nekončí. My jsme se totiž zaměřili i na detail zasklívací lišty, která je speciálně profilovaná a vytváří pohledově dojem orámování skleněné výplně. Pokud je využito ornamentální zasklení, je dosaženo efektu obrazu na ploše dveří,“ doplňuje Pavel Hajný z VEKRY. Dveře QUADRIO umožňují na své ploše kombinovat plné nebo prosklené kazety v různých velikostech. I při svém retro vzhledu najdou dveře QUADRIO své použití jak rustikálně laděném interiéru, tak ryze moderním.