středa 25. září 2019 0:00

Někdo to rád štíhlé

Maxi okna = maxi skla + mini okenní rám… trend, který je dnes hodně oblíbený a výrobci oken se snaží dát okenním rámům takovou dietu, která jejich sílu zminimalizuje na maximum. Příkladem je novinka od české VEKRY - posuvné dveře HS PORTAL s označením SLIM, jejichž hlavní devizou je právě zeštíhlení hliníkového rámu portálu.
„Pohledová šířka mezi fixní a posuvnou částí portálu je pouze 74 mm, zatímco ostatní okenní rámy nabízí šířku více než 100 cm“, upřesňuje Ing. Milena Tomčíková, produktová manažerka ze společnosti VEKRA, tradičního českého výrobce oken a dveří.

 

HS PORTAL SLIM má v pevné části portálu sklo šikovně uložené přímo do rámu, a to představuje podstatné zvětšení plochy skla, což v konečném důsledku umožňuje maximální průchod světla do obytného prostoru.

 

Kromě již zmíněných předností se provedení SLIM může pochlubit doslova bezbariérovým přístupem. Pojezdová lišta je totiž pouze o 5 mm vyšší než práh. „Jedná se o tzv. nulový práh, který je ale vybaven jedinečnou tepelnou izolací s vynikající stabilitou a tvarovou stálostí. To vše je dáno díky uzavřené hliníkové výztuze o tloušťce pět milimetrů,“ doplňuje Milena Tomčíková z VEKRY.

Méně materiálu pro rám, více světla v místnosti mám. Tak tenhle rým si s čistým svědomím můžete spojit s novinkou HS PORTAL SLIM!