úterý 17. leden 2017 0:00

Akusystém STIHL COMPACT

Akumulátorový systém STIHL COMPACT je určen pro majitele soukromých domů a zahrad, chataře a chalupáře. Bezdrátový systém se skládá z motorové pily, vyžínače, foukače a zahradních nůžek STIHL, které jsou napájeny stejnou 36 voltovou baterií. Zahradníci amatéři při práci s ním ocení naprostou volnost pohybu, snadné ovládání, nízkou hmotnost i tichý provoz bez spalin.

Stačí k systému dokoupit druhou baterii a můžete trávit od jara do podzimu každou volnou chvíli společně. Do té doby oceníte třeba možnost fukarem odstranit prašan, který přibývá každý den.

 

Akumulátorové nástroje jsou moderní

 

Moderním trendem při údržbě zahrad je využívání akumulátorových nástrojů. Ty mají hned několik výhod oproti běžným zahradním strojům. Jsou lehčí, výrazně tišší, nevytváří žádné spaliny a díky možnosti opětovně nabíjet akumulátor je jejich provoz levnější než u strojů vybavených spalovacím motorem. Smyslem akumulátorového systému je využití jedné (či více dle potřeby) baterie pro několik různých přístrojů.

 

Majitel akusystému většinou v jednom dni vykonává jeden druh naplánované práce a tak pro několik přístrojů stačí mít jednu či dvě baterie. Na jaře, kdy rychle roste tráva, je baterie využita ve vyžínači a v zahradních nůžkách při úpravách živých plotů. Při ošetřování dřevin zase baterie poslouží v akumulátorové pile, která je na prořezávky vhodná i vzhledem ke své nízké hmotnosti. Na podzim se pak baterie nejvíce využije ve foukači při foukání spadaného listí. Tichý chod navíc ocení sousedé, kteří nebudou rušeni nadměrným hlukem.

 

Akusystém COMPACT

Nabídka akusystému COMPACT se momentálně skládá z motorové pily MSA 120 C-BQ, vyžínače FSA 56 a foukače BGA 56. Přístroje jsou napájeny 36 voltovou baterií, kterou STIHL nabízí ve dvou kapacitách.

 

Motorová pila MSA 120 C-BQ

Akumulátorová řetězová pila pro zahradnictví a práce kolem domu je velmi lehká a nebývale snadno ovladatelná, ale především je to skutečná motorová pila STIHL se vším všudy: s rychloupínáním řetězu, brzdou řetězu Quick Stop Super, 1/4 " PM3 řetězem pro přesný řez a dobrý řezný výkon. Pila je přitom tak tichá, že při její obsluze není potřeba ochrany sluchu. Nic samozřejmě nebrání ani využívání tohoto přístroje v interiéru, například při opravách či kutilství.

 

Vyžínač FSA 56

Akumulátorový vyžínač FSA 56 pracuje s vysokým výkonem a přesností. Skvělých výsledků dosahuje díky nízké hmotnosti, ale i vyžínací hlavě o průměru 280 mm, měkké nastavitelné rukojeti a automatickému nastavování struny. FSA 56 je zaměřen na výkon s nízkou hlučností, při které není potřeba ochrany sluchu.

 

Foukač BGA 56

Akumulátorový foukač BGA 56 je překvapivě silný, tichý ale především pohodlný. Bez námahy odstraní listí a posečené či ostříhané zbytky rostlin. Lze jej přizpůsobit ve třech stupních individuální výšce těla popř. příslušnému použití. Zabrání se tak zbytečné ztrátě foukací síly kvůli velké vzdálenosti od země. Pracuje tak tiše, že neruší sousedy a při práci s ním není potřeba ochrana sluchu.

 

Akumulátory

STIHL má v akuprogramu COMPACT v nabídce dva akumulátory:

AK 20 má kapacitu 118 Wh a LED ukazatel stavu baterie zatímco AK 10 má kapacitu 59 Wh a je také vybaven ukazatelem stavu baterie.

 

Nabíječka AL 101

Nabíječku pro akumulátorový systém COMPACT lze namontovat podle potřeby na zeď. Akumulátor AK10 se na 100 % nabije za 80 minut. Větší akumulátor AK20 se na 100 % nabije za 150 minut.

 

Akusystém COMPACT je k dispozici na českém trhu od srpna letošního roku.

 

Výrobky STIHL nehledejte v hobby marketech, ale pouze u autorizovaných prodejců STIHL a VIKING s kvalitním poradenstvím a servisem. Autorizovaný prodejce garantuje svými odbornými znalostmi to, že každý uživatel dostane takové nářadí, které je pro něj a účel jeho využití optimální. Prodejce vám vždy předá stroj připravený k provozu a bude vás informovat o správné a bezpečné obsluze, případně vám poradí s nákupem dalších.

 

Tipy:

 

STIHL MSA 120 C-BQ

Akumulátorová řetězová pila pro zahradnictví a práce kolem domu je velmi lehká a nebývale snadno ovladatelná. Je tak tichá, že obsluha nepotřebuje ochranu sluchu.

M-AKKU MSA120CBQ US-L001

STIHL BGA 56

S překvapivou silou, tiše, především ale pohodlně: Tak se Vám bude pracovat s Vaším novým foukačem BGA 56.

AKKU-BGA56 EU-S001