úterý 6. červenec 2021 0:00

Marian Vojtko vyrazil s přítelkyní do Tater a splnil si svůj životní sen

Zpěvák Marian Vojtko sice pochází ze slovenské Banské Bystrici, ale poprvé v životě navštívil Tatry. S půvabnou přítelkyní Helenou strávil několik dní v secesním Grandhotelu Praha v Tatranské Lomnici, užil si oblíbené člunkování na Štrbském plese a na Lomnickém štítu si splnil svůj dávný sen.

„Vždycky jsem si přál dostat se na vyhlídku na Lomnickém štítu nad oblaka a užít si ty neuvěřitelné výhledy na okolní štíty. Znal jsem to jen z filmů a toužil jsem se tam podívat, byl to vždycky můj sen. Mám ale strach z výšek a bál jsem se jít na tu slavnou plechovou vyhlídkovou plošinu. Nakonec jsem se nechal přemluvit a doslova tam zacouval, byla to opravdu krása,“ prozradil Marian Vojtko s tím, že strach měl i z jízdy unikátní visutou červenou lanovkou, která překonává 855metrové převýšení.

 

Operní a muzikálový zpěvák se s přítelkyní vydal i do Nízkých Tater, užil si Sky Picnic v lanovce na Chopku a nenechal si ujít ani Tatralandii, největší slovenský aquapark nedaleko Liptovského Mikuláše se 14 bazény a 28 tobogány a klouzačkami. „Slováci jsou strašně pohostinní. Neustále jsme ochutnávali místní speciality, popíjeli slivovici a já budu muset zase začít hubnout. Ale stálo to za to. Máme krásné vzpomínky. V Tatrách se nám líbilo asi víc než na nějaké exotické dovolené u moře. Už jsme se rozhodli, že se tam za měsíc znovu vrátíme. Vzhledem k tomu, že jsme tam byli poprvé, musíme to dohnat,“ řekl zpěvák.

 

V současnosti se již Marian Vojtko chystá na letní open airy na zámcích s formací 4 Tenoři. Čekají ho i Hvězdné duety s Leonou Machálkovou a muzikály v Divadle Broadway.