pondělí 11. listopad 2019 0:00

Kam za golfem? Německý luxusní resort Öschberghof

Objevte pětihvězdičkový špičkový golfový resort Der Öschberghof. Nachází se v Donaueschingenu, nedaleko Černého lesa, Bodamského jezera a Švýcarska. Původní hotel byl otevřen v roce 1976 a v průběhu let byl pravidelně modernizován a rozšiřován.Ale od podzimu 2015 do konce roku 2018 byl resort komplexně a zásadně zrekonstruován. Nyní zde najdete luxusní resort nejen pro golfisty.

Hotel má nyní celkem 110 pokojů, tři juniorská apartmá a 13 apartmánů. Je obklopen třemi malebnými golfovými hřišti a okolí nabízí spoustu možností, kam vyrazit na procházku do přírody.  Vybere si skutečně každý.

 

Pokud nehrajete golf, užijete si špičkové wellness, které se rozkládá na ploše přes 5 000 m² . Najdete zde sauny, parní lázně, ledovou halou, vnitřní a slaný venkovní bazén.  

 

Pro milovníky gastronomie je hotel Öschberghof také to pravé. Kulinářská nabídka zahrnuje čtyři různé restaurace: ÖSCH NOIR (Fine Dining), „Esszimmer" (luxusní mezinárodní kuchyně s regionálními vlivy), Ristorante a Pizzeria Hexenweiher (italské speciality) a Öventhütte (alpská kuchyně).

 

Součástí rozsáhlého baru je kuřácký salonek se vstupním zvlhčovačem. Prostorný „Obývací pokoj" má útulný krb a denní bar, který nabízí během dne lehké občerstvení, nápoje a koláče. Rozsáhlé konferenční centrum nabízí šest plně vybavených konferenčních místností různých velikostí a banketní sál o rozloze 400 m² až pro 300 osob. 

 

Golf Hotel Öschberghof je obklopen třemi golfovými hřišti. Celkem zde najdete 45 jamek v docházkové vzdálenosti od hotelu, driving range,  golfovou akademií a dvě kryté odpaliště. Old Course je 18jamkové hřiště o celkové délce 6 000 m v parkové krajině s různorodou populací stromů. Východní hřiště (18 jamek, par 72, 5 700 m) bylo přizpůsobeno otevřené krajině s širokými výhledy a různými biotopy. Kurz Akademie pro 9 jamek (par 34, 2 400 m) byl speciálně navržen tak, aby poskytoval i velkolepé výhledy a zásahy. Tři golfová hřiště tvoří Land- & Golfclub Öschberghof, kterému vede Alexander Hengst.