pondělí 16. říjen 2017 0:00

Kia Rio – ideální auto do města

Chtěli byste pohodlné auto, které bude vaším společníkem na cesty do města a na nákupy? Preferujete menší auto s plnou výbavou, které bude ideální pro městské cestování? Tak přesně pro vás jsme testovali vůz Kia Rio.

První pocit z menšího auta je pro nás, co jsme zvyklí řídit větší vozy, trochu rozpačitý, ale po pár minutách jízdy se rychle přikláníme k myšlence, že Kia Rio má něco do sebe. Samozřejmě tomu přihrává fakt, že je v autě dobré ozvučení a podpěrka na ruku, ale hlavní bonus je v tom, že se Kia řídí poměrně lehce.

Nebudeme říkat, že to tak není, ale Kia Rio je spíše auto pro ženy. Nemá extra silný motor, ale takový druh vozidla si nepořizujete na závodění. Měl by sloužit hlavně na přesuny po městě, nákupy, vyzvedávání dětí ze škol či školek a ježdění na malé výlety po okolí. Není to auto stavěné na dálky či překonávání silničních překážek, ale jako druhé auto do rodiny je ideální.

Člověk si na něj rychle zvykne a je nenáročné. Je to pomocník na cesty, kde převažuje především účel, než cokoliv jiného. Ale pocit z jízdy je stabilní, bezpečný a s plnou výbavou je řízení Kia Rio hračkou i pro ne příliš „vyježděné“ řidiče. Pokud tedy chcete menší vozidlo do města, pak je Kia Rio pro vás tou správnou vobou.

 Více info najdete zde:

http://www.kia.com/cz/modely/rio-yb/