Apetit

pondělí, 08 březen 2021
Co stojí za velkou popularitou pokrmů z cuket? Jsou rychlé, levné a zdravé. A pokud při jejich přípravě použijete přepuštěné máslo, překvapí vás svou křehkostí, jemnou chutí a vůní. Vyzkoušejte třeba dvoubarevný cuketový koláč!
čtvrtek, 04 březen 2021
Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také pesto z medvědího česneku. Špalda je de facto druh pšenice, ale obsahuje více vlákniny.
středa, 17 únor 2021
Zapalte pár svíček, vyměňte tepláky za šaty, a hlavně si uvařte dobré jídlo. Ať už jste žena, nebo muž, máme pro vás tipy na pochoutky, které osobu vaší touhy dostanou do kolen. Všechny recepty totiž obsahují koření, o kterých se traduje, že mají afrodiziakálními účinky. Recepty jsou navíc jednoduché na přípravu, takže část jich zvládnete připravit takřka od počítače.
pondělí, 15 únor 2021
Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Krom nákypu vám přinášíme i recept na Mrkvový krém s fondue z Taleggia  
pátek, 05 únor 2021
La Chandeleur po našem Hromnice neboli svěcení svící je svátek, který se slaví 2. února, málo kdo však ví, že je zároveň vynikající příležitostí k vytvoření pořádné kupy palačinek. Právě tento den se totiž ve Francii připravují snad v každé rodině tenoučké sladké palačinky, crêpes.
pondělí, 08 únor 2021
Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka.
pondělí, 25 leden 2021
Káva je druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Předběhla ji pouze ropa, která samozřejmě nechutná ani trochu dobře. Zato bez kávy si nedokáže mnoho lidí představit ani den bez ohledu na to, na kterém kontinentu žije. Zatímco na severu ji mají rádi horkou ve velkých šálcích, čím blíže k rovníku, tím intenzivnější je chuť, ale porce kávy v šálcích jsou menší.
čtvrtek, 14 leden 2021
Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete těšit na dokonale vyváženou polévku. Zvládne ji uvařit také kuchař-začátečník. I ten ale může perfektně vybrat základní surovinu, tedy špenát.
pátek, 08 leden 2021
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo).
čtvrtek, 10 prosinec 2020
Rok se s rokem sešel a brzy budou zase Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty. Nabízíme linecké s kdoulovým džemem, tolik oblíbenou vánočku, tradičního staročeského kubu s africkým sumečkem a také něco lehčího v podobě jogurtové polévky s pečeným lilkem.